Любовницата на Бербатов стана кафеджийка (Ще се посвети и на котки и кучета)

3083
08 Март 2015, 14:04


Топгримьорката Силвия Стойчева има една мечта – да създаде защитено убежище за изхвърлени домашни любимци, разбра HotArena!

 

Бившата любовница на Димитър Бербатов е посветила средствата и усилията си на тази мисия, а суетата и нощният живот са останали в миналото. За да подпомага кучета и котки в нужда, Силвия дори е отворила малко кафене в центъра на София, което иска да превърне в своеобразен клуб за хора с нейните интереси и благородни пориви, пише „Уикенд“.

 

Кафенето на Силвия отваря врати преди няколко месеца, но вече е известно като „Барът с котките”. Въртят го тя и дъщеря й Мартина, която вече е поотраснала достатъчно, че да подпомага хрумванията на майка си. Двете жени дори сами участвали в ремонта на помещението, в което днес се помещава заведението им.

 

Бъркали мазилка, слагали латекс по стените и изпълнявали всякакви поръчки на майсторите, за да върви работата бързо и гладко. Обзавели го със стари палети, с домашно шити възглавнички и всякакви стари вещи, които приятели им дали. Затова и кефенето на гримьорката прилича по-скоро на неин дом, отколкото на бар.

 

В него добре са дошли не само обикновени посетители, но и техните домашни любимци. Важно условие е животинките да се държат прилично, а за тях Силвия и Мартина са подготвени с купички, в които да им сервират вода.

 

Хрумването за котешкото заведение на гримьорката съвпаднало с желанието й да направи нещо за стотиците пострадали и бедстващи животинки в България. Силвия искала да покаже на многобройните природозащитници, че не са нужни пари, за да се грижат за котките и кучетата по улиците. Затова и с дъщеря й си обещават да намерят съмишленици и заедно с тях да стартират своя стриктна организация за помощ на питомците.

 

„В началото с дъщеря ми се опитвахме да помагаме на малки котенца, които са изхвърлени от стопаните си. Грижим се и за други животни в нужда. Водим ги на ветеринар, плащаме за ваксините и лечението им. Кастрираме ги, за да не се размножават повече и им търсим нов дом”, обяснява доброволческата си служба Силвия.

 

Понякога животинките остават в дома й с месеци преди да се намери някой, който да иска да ги осинови. Стойчева се грижела за тях и не щадяла средства, за да им създаде комфорт. Това, че питомците никак не излизали евтино за семейния бюджет, изобщо не притеснявало гримьорката, която напълно се е отдала на своята мисия и предпочитала да харчи за кучетата и котките пред собствените си луксове.

 

Покрай благотворителната си работа Силвия се сблъскала с много жестокост и болка. Попаднала дори на парадокса, че в приютите за домашни животни из страната има дори скъпи маркови кучета. Стопаните им просто не успявали да се справят с отглеждането им и избирали да ги изхвърлят на улицата, вместо да им потърсят ново жилище.

 

„Много хора не осъзнават, че да се грижиш за животно е отговорна задача, а не каприз. За да имаш куче или коте, трябва да му осигуриш нормален стандарт, а не да го гледаш сякаш е плюшена играчка без никакви собствени потребности и желания”, горещи се по темата природозащитничката.

 

За да успее да помага на все повече и повече нуждаещи се питомци, тя планира съвсем скоро да създаде сдружение. Финансирането за него идва предимно от гримьорската й професия. Много от клиентите й също изпитвали необходимост да подпомагат животинки, които са изпъдени от стопаните си.

 

„Създадохме нашето кафене, за да се обединим с други хора, които също искат да помагат на животните. Това не е просто бар с котки, а планираме да се превърне в клуб с членове и членски внос, който да отива в полза на животинките. Така с обединени усилия ще постигнем много повече”, обяснява Силвия.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени