Люта война! Драго Чая ограбил цирк „Балкански“ (Подробности за скандала)

3029
22 Април 2016, 10:03


Драго Драганов и съдружникът му Силвестър Лолов са в люта война с шефа на цирк "Балкански" Александър Балкански. Между двете страни валят взаимни обвинения и обиди, научи HotArena.


Според Балкански артистичният директор на цирк "София" Драгомир Драганов - Драго Чая е ограбил Музея на цирковото изкуство.


"Думата е ограбил и стоя зад нея. Сега Драганов твърди, че иска да го възстанови. Ще го дам на прокурор, нека докаже откъде има експонатите", заканва се Александър Балкански. През септември м.г. Драганов действително откри виртуален музей на българското цирково изкуство, в който онлайн могат да бъдат видяни хиляди афиши, програми, снимки и други.


Според известния като Драго Чая водещ на БНТ обвиненията в кражба "са пълни простотии"


"През живота си не съм откраднал нищо. Не ми се влиза в тона на този човек", коментира лаконично обвиненията Драго Чая.


Конкретният повод за враждата е откритата в неделя нова циркова площадка в обновения парк "Възраждане" в столицата.
Според Силвестър Лолов от национален цирк "София" тя е направена така, че да отговаря единствено на съоръженията на цирк "Балкански". Лолов твърди също, че лично собственикът на цирка Александър Балкански е давал указания на строители и инвеститори, които били "вдигнали ръце" от него. Затова той подготвя с юристи петиция, която ще бъде внесена в Комисията за защита на конкуренцията и Столична община като собственик на площадката за промяната й.


"Това не е площадката на Балкански, а на всички. Той ни мисли за аутсайдери, че само той прави изкуство, но греши",
избухна Лолов пред "България Днес".


Самият Александър Балкански остана изненадан, че се оформя такава коалиция срещу него.
Той категорично отрече обвиненията, че се е намесвал в работата при изграждането на площадката, като уточни, че тя е построена съгласно съществуващите европейски норми за циркове.


"Има три категории циркове според размера на шапитото, в което се играе. Площадката в София може да приема циркове от 2-ра и 3-та категория. Това означава размери между 36 и 42 метра и между 46 и 56 метра. Първа категория са циркови шапита между 56 и 100 метра, които събират по 5000 зрители, но това са няколко трупи на континента. Има и изисквания за вдигането на мачтите, което се прави със специални мотори, а не с коне или камиони, както го прави Лолов. На него три пъти са му падали мачтите на шапитото, но за това не се говори", каза Балкански пред "България Днес".


Той разговарял със свои колеги от другите осем цирка и поне трима от тях са го уверили, че нямат намерение да подпишат готвената петиция, и са останали изумени, че Лолов си присвоява правото да говори от тяхно име.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени