Лорд Минчев пусна Гилотината: Дидо и Кулиш екранизират Красавицата и звяра, Нора в кастинг за Грозната Бети + още „обезглавени“ и СНИМКИ

1541
22 Април 2017, 15:00


Новата порция коментари на лорд Минчев за седмичната му рубрика "Гилотина" в "Телеграф".

ДИДО И КУЛИШ ПО ЧЕРЕПИ И КОСТИ

Какво празнуват добрите ми приятели Юлия Кулиш и Дидо от Д2? Да е Хелоуин, не беше нито скоро, нито пък предстои? Да празнуват концерта на Графа в Армена Ареец, някак по-ми се връзва, защото там имаше много мрачни моменти за мен. Да екранизират Красавицата и звяра, също е един допустим аспект, предвид разпределението на хубостта в двойката. Шалът на Кулиш освен пък да крие зад кулисите си някакво житейско събитие, което да е подчертано от стилизираните черепи ...Юлия е притихнала по всички тези въпроси в черно кожено яке, вероятно за да импонира на рокерския характер на съпруга си. Той пък- със свенлива усмивка, способна да побере цяла картина на Ботеро, ведно с рамката, носи сив шал, изваден сякаш в последния момент от пералня с грешния перилен препарат. Черен балтон, черна брада, черна блуза и чини ми се- черна жилетка, довършват този траурен образ на един светъл мъж. Смятам, че ако сложим облеклата на двамата в миксер и сложим пет яйца, ще се получи добър пролетен резултат, който биха могли да носят около първи май.

ПЕВЦИ ОБЛИЧАТ КОШМАРНИТЕ СИ СЪНИЩА

Или тези, двамата са си разменили дрехите, или са се преобличали , тичайки през хорските простори, докато ги гони рояк сърдити оси. Така върху тях са останали шивашки експерименти, несравними с нито едно американско сватбено одеало, а те, знаем- са пъстри, цветни и естетически некоординирани . Теди Кацарова обърква поглед с въпроса дали е облечена в къси дънки и дълги кожени ботуши или в обратното. В шапката и някои аксесоари, Теди напомня най-лошите времена на Бой Джордж а червената и коса препраща неуместно към Петя Буюклиева. Освен ако в чантата си не носи правилния кат дрехи , не намирам оправдание за наличието и върху нея. Дамян Попов /певец/, импонира на звездната си колежка с черно-бяло недоразумение, увиващо се около него и невъзможно да бъде класифицирано дали  спално бельо или повредено при лошо химическо чистене наметало за кола е .

НОРА – В ОРНАМЕНТАЛЕН ПИР

Кога е имало кастинг за „Грозната Бети” и какво прави Нора Караиванова там...До такива мисли стигам, когато виждам абсурдната рокля на певицата, която не би сложила дори и героинята от модния сериал. С пиянски движения тук се разминават разнородни шевици, гайтани и сбирщина от орнаменти, усложняващи личното пространство на госпожицата. В деколтето, като загатвания за гербовете на императици от средновековието, тук прошумоляват листа и се вият композиции, по-сложни от обяснения на първолак. Ръкавите са опитно поле за друга пълзяща растителност, бръшлянова лига, оплитаща Нора в текстилна интрига, от каквато няма полза. Долната част на роклята е досущ тапет, ранно, преддемократическо отприщване на въображението на семейство, върху чиито покрив все още се веят потниците на строителите и байраци. Дори прическата е пламнала в червено, в невъзможност да приеме орнаменталния пир под и около нея.

ПЛ
АЧ И ДРЪНКУЛКИ ПО ПЛАЧКОВ

Моден плач, който се стича по цялото протежение на привлекателния му силует, показва актьорът Веселин Плачков, в аспекти, задължаващи всичко облечено да бъде махнато и изгорено. За да не се придава героичност на този ритуал, изгарянето няма да бъда на клада а в обикновена печка с кюнци, откъдето да се проточи белия пушек на едно свещенодействие, което за кратко ще нарека „най-после”. Надявам се първо на пепел да стане този синкав шал, събрал на територията си цялото ми съчувствие. Той е като използвана стара бохча, в която са носели първо закуски на къра а след това – дърва за огрев. Плачковата дрипавост минава през блуза, която може би е принадлежала на Пикасо и в която той е бърсал четките си, след като му е омръзнала. Ако е така- предлагам първоначална цена от милион и двеста ...стари лева. Стърготини от панагюрското златно съкровище ли са това, което виси на върви върху същата тази блуза или е уборка на струг? Кило и двеста в гривни и друга кинкалерия, едва не закриват татуировките, всяка една от които може да бъде тълкувана, както ни харесва. Мисля си- като взема една гъба с оцет и сода за хляб...

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени