Любо Нейков бил на косъм от смъртта

2177
11 Януари 2015, 13:00


Любо Нейков ще трябва със зъби и нокти да се бори за успеха през 2015 г., след като рейтингът на предаването му „Комиците" постоянно дълбае дъното, узна HotArena.net.

 

Най-интересното е, че Любо сякаш е изгубил интерес към предстоящите тежки разговори с босовете на Би Ти Ви. Най-близките му дори твърдят, че актьорът и мастит продуцент въобще не се интересува от бизнеса. Нейков явно е стигнал до момент в живота си, когато повече го вълнуват душевния мир и любовта на най-близките, пише "Уикенд".

 

„Най-големият ми грях е към мама и татко. Графикът ми е толкова запълнен с работа, че не мога често да се прибирам в Червен бряг. Все по-често си казвам: „По дяволите, семейството е най-важното". Наскоро имаше случай, в който ми се освободиха три часа. Моментално се метнах на колата и отидох да пия кафе с нашите, а след това карах като луд обратно към София, за да снимам", признава 42-годишният комик.

 

Забавната професионална половинка на Евтим Милошев в продуцентската компания „Дрийм Тийм” никога няма да забрави как косата на баща му побеляла още на младини, когато бъдещият актьор се разминава на една крачка разстояние със смъртта.

 

„Бяхме на пикник с родителите ми и техни приятели. С брат ми си играехме из шубраците, а аз се забавлявах като шибах цветята с пръчка. Тогава изневиделица изпълзи  огромна змия с рог на главата и ме клъвна. Беше пепелянка.

 

Нашите полудяха и веднага ме заведоха в болницата, където ми преляха цели три буркана противоотрова, но лекарите не бяха сигурни, че ще ми се размине и дълго време висях на косъм. Така ме заредиха със серум, че и сега, ако нещо ме ухапе нищо няма да ми стане.

 

Стоях в болницата под наблюдение няколко месеца и оцелях, но тогава баща ми побеля от тревоги", спомня си бившата звезда от „Шоуто на Слави".

 

Един от най-тежките житейски удари, които преживява Нейков, е загубата на брат му Цветан, към когото винаги е бил силно привързан. 44-годишният мъж е покосен от масивен инфаркт.

 

„Загубих го най-неочаквано, по никое време и без предупреждение. Цветан винаги е бил до мен в най-трудните моменти и беше не само мой брат, но и най-добрият ми приятел. Семейството и колегите ми, с които съм всеки ден, ме измъкнаха от дупката. Христо Гърбов много ми помогна, защото тогава пък беше изгубил майка си и разбираше какво изживявам.

 

Евтим даже дойде с мен до Червен бряг, когато трябваше да съобщя на родителите си. После гледах да се потопя в работа, но не може току-така да изхвърлиш от главата си толкова щастливи мигове", разказва Нейков. Той и до днес успокоява мъката си, припомняйки си хубавите моменти с неговия най-близък човек.

 

„Цветан беше много умен и сръчен още от дете и постоянно правеше някакви технологични нововъведения вкъщи. Веднъж дори измисли шашма, с която лампите се включваха при шум. Лягаме си, той плясва с ръце и лампата изгасва, после пак плясва - и тя светва.

 

Не се оказа особено удачен номер, защото през вечер се будехме от светнатите лампи, когато някой юначага форсираше двигателя, вдигайки страхотен шум отвън. Случвало се е цяла нощ да пляскаме, за да гасим”, усмихва се при скъпия спомен продуцентът и главен герой в доста проблематичното шоу „Комиците”.

 

Напоследък колегите му от изтърканите хумористични скечоове с недоволство коментират, че той съвсем се е дистанцирал от екипа и сякаш не го е еня какво се случва в екипа. Истината е, че Любо Нейков е решил да се дистанцира от заобикалящия го свят и сам признава, че няма нужда от излишни приятелства.

 

„Егоист съм. Обградих се с хора, с които ми е приятно да общувам, другите ги игнорирам.. Срещам се с хора, но трудно завъждам нови приятелства", не крие Нейков. Леденото му изражение безотказно успява да размекне единствено дъщеря му Анна, която самият той определя като неговото най-голямо щастие.

 

„Загубих едно дете по време на раждане и пак тогава едва не загубих съпругата си. Когато се роди Анна, целувах ръцете на докторката. Страх ме беше да повярвам в щастието, но този път всичко беше наред. Детето осмисля целия живот. Човек изведнъж разбира, че  всичко друго - цялата тази гонитба, надпревара, службогонство, е единствено и само суета", сигурен е продуцентът.

 

По време на своя 17-годишен брак той си е позволявал да направи стъпка встрани и, макар да не отрича своето прегрешение, рядко обсъжда изневерите си.

 

„Имах една голяма любов извън отношенията със съпругата ми. Между нас имаше много чувства и силни емоции, но накрая разумът надделя", кратко отсича Нейков. Познатите му знаят, че тези негови думи се отнасят за тв журналистката Генка Шикерова. Двамата имат страстна изпепеляваща връзка.

 

„По онова време Генка трябваше много бързо да сложи точката на взаимоотношенията им, за да не навреди на репутацията и кариерата си. Тя му постави ултиматум - да се разведе и да бъде с нея, или да се разделят без излишни драми. Той не посмя да напусне семейството си и така се стигна до раздялата им", разказват колеги на Генка в Би Ти Ви. Пак там с удоволствие и до днес коментират причините за раздялата на Любо Нейков със Слави Трифонов.

 

„След като казах „напускам”, се почувствах истински свободен. Усмихвах се без причина. Осъзнах, че много по-рано е трябвало да се разделя със Слави. Този ми избор е един от най-важните в живота ми", категоричен е Любо Нейков.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени