Луд виетнамец отвлече Ирина Тенчева

2489
10 Август 2014, 14:44


Водещата Ирина Тенчева от „Град на ангели” сбъдва голямата си мечта – да пътува по целия свят, научи HotArena.net.

 

Откакто е половинка на продуцента Иван Христов, блондинката е обиколила почти всяка атрактивна точка на планетата на негова издръжка и не мисли скоро да се спира, пише в. „Уикенд“.

 

Само за последните няколко месеца Ирина се разходи до Рим, Барселона, до гръцките острови и преди да приключи почивката й си е набелязала още няколко дестинации. Не от всяко място, което е посещавала блондинката обаче пази добри спомени.

 

Приключенията си по целия свят Ирина много обича да разказва пред приятели. Точно те я окуражили някой ден да издаде собствена книга с патила. След като издаде такава за своите кулинарни експерименти, водещата събрала смелост да се изяви и като пътешественик.

 

Проектът още не бил съвсем обработен, но в него Тенчева смятала да ще попълва обикновените туристически сводки с преживявания от личния си живот. А те не са никак малко. Така преди години, дори за малко не се оказала отвлечена от луд виетнамец. Опасната случка е с давност повече от 10 години, но се е превърнало в любимо приключение на телевизионната водеща. Тогава тя попада в чужда страна, напълно откъсната от своите близки и с опасност да си навлече много неприятности.

 

Действието се развива, когато Ирина е на 24 години и работи като корпоративен пиар. По това време е сравнително самостоятелна, след като от преди това се е трудила като медия планьор в рекламната агенция. Собственик на голяма компания я наема за придружителка на потенциален негов партньор и я изпраща на служебно пътуване в Ханой. Водещата трябва да съпроводи виетнамец, който от дълги години живее и работи в България.

 

„Човекът се казваше се господин Ли. Какво точно бе работил през последните години, така и не разбрах. Знаех само, че той има пряк контакт с кмета на Ханой и с други държавни служители на високи постове - с тях е договорил срещи, на които трябваше да презентирам марка западноевропейски автобуси за нуждите на градския транспорт във Виетнам”, обяснява тогавашните си задачи Ирина.

 

В началото тя е много екзалтирана от новината, че ще посети толкова екзотична страна и се готви за пътуването с голяма тръпка. Очакват я няколко дни престой в Сингапур, а след това срещи и бизнес занимания в Ханой. Цялото пътуване е оставено в ръцете на виетнамския й придружител, който поема ангажимента да запази хотели и да уговори програмата с клиентите.

 

„Кацнахме в Сингапур към четири часа сутринта местно време. Тогава получих първата неприятна изненада. Оказа се, че моят спътник изобщо не е резервирал хотел. На въпроса ми „защо" той така и не можа да даде обяснение. Беше ужасно. Заради влагата и часовата разлика едва се адаптирах”, спомня си днес притеснението от пътуването половинката на продуцента Иван Христов.

 

Оказва се, че не само в Сингапур, но и в Ханой, където трябва да се срещне с кмета и представители на общината, няма осигурен престой. Пътуването до този град също се оказва проблем,  защото летището се намира на 40 километра от цивилизацията. В това време Ирина вече е убедена, че й се случва нещо необичайно и започва все повече да се безпокои. На аеропорта я посрещат чак след 2 часа чакане и заедно със спътникът й я натоварват на раздрънкана жигула. 

 

„Оказа се, че господин Ли бе един абсолютен мошеник, луд човек, който просто е решил да си организира пътуване във Виетнам от носталгия. Нямах никакви срещи и направо изгарях от яд. Не можех да си представя как ще се върна в България без резултати. Дори се разкрещях на Ли, заплашвах го, накарах го да напусне хотела ни. Бях забравила за цялото си възпитание”, смее се днес на ситуацията Ирина.

 

В тази необичайна и дори враждебна на пръв поглед атмосфера тя прекарва близо 2 седмици. Не може да се свърже с роднините и близките си в България, а истинското й притеснение е свързано по-скоро с поетия пред клиента й ангажимент. Стресът се засилва й от факта, че в тази непозната страна журналистката е като пленница на измамилия я господин Ли.

 

В крайна сметка късметът се усмихва на Ирина и тя успява да се запознае с подходящите хора. Случайността я среща с брата на министъра на финансите на Виетнам и той се оказва български възпитаник. Това създава добри връзки между двамата и до края на престоя си Ирина си намира развлечение и компания в Ханой.

 

„Човекът имаше контакти и прояви изключителна любезност. Вечерите прекарахме със семейството му и така опознах нощния живот. Оказа се, че и там има същото, която го има тук, нищо, че са в комунистически режим”, с усмивка си спомня водещата от „Град на ангели”.

 

След преживеният стрес и неудобства тя все пак успява да извлече ползите от преживяното. Когато пък се прибира в България, решава да отпразнува всичко с голям купон за рождения си ден.

 

„Оцелях и днес това полкова ужасно за мен преживяване е като една забавна случка. Често я разказвам пред приятели с пикантни подробности, но не и без известна доза яд”, споделя половинката на Иван Христов, която и днес не е загубила своя приключенски плам. Сега обаче пътуването по света й е далеч по лесно. Причината е, че Ирина има пълна свобода да си събере багажа и да замине където си поиска дори сама.

 

Средства за такива пътешествия не липсвали и те разбира се идвали от любимия й мъж. Водещата често прибягвала до този трик – да изчезне за кратко, за да държи в напрежение опосума Иван и да му покаже, че не се е вкопчила в него, както предишната му съпруга Вихра. Освен това всеки път, когато му давала свобода двамата с продуцента възпламенявали чувствата си един към друг.

 

„Истинската любов не е нещо, което да се държи в клетка. Да си във връзка, не означава да изгубиш свободата си и собствените си желания”, нищела по темата Ирина.

 

Иван пък се радвал, че новата жена в живота му предпочита да харчи пари, за да се обогатява културно, а не само по салони и бутици.

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Maria
преди 3 години
-2
Ivan Hristov I Nikoleta sa po-hubavo dviojka. Irina my e kato maika.! Ivan I Niki NL sa strahotni!!!!!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени