Изпрати новина PHOTO ARENA rss
0 24

Людмила Филипова

  • 0
  • 10.08.2012
  • Преглеждана: 2735 пъти

Людмила Филипова e родена в град София на 10-ти Април 1977 година. Тя е авторка на няколко книги. Внучка е на бившия политик Гриша Филипов. Тя има Висше образование със специалност "Икономика" в  УНСС. По-късно кара и магистратура в американския университет "City University".


Людмила е работила в редица компании - в "SAP Bulgaria" е била мениджър по маркетинг, в "BDA Bulgaria" е била консултант по развитие на бизнеса. Също така е била директор в компаниите Desiderata, която се занимава с рекламна дейност и "Madimag-MS", занимаваща се с медицина.


Има стаж в сферата на маркетинг и PR. Филипова е работила в телевизиите "7 Дни" и " Триада". В пресата е работила за вестниците "24 Часа", "Новинар", "Монитор", в списания "Тема", "Маркетинг и Медия" и други.


Тя има роли във филмите - "Търси се съпруг за мама", "Куче в чекмедже", "Денят си личи по заранта", "Пътят на човешката цивилизация". Първата си книга тя издава през 2006г. - романа "Анатомиите на илюзиите". Следват още няколко - "Червено злато" 2007г., "Стъклени съдби" 2008г., "Мастиления лабиринт" 2009г., "Антихтонът на Данте" 2010г. и "Аномалия" 2011г.


Тези книги имат издания с превод в Гърция, Турция, Сърбия, Кипър и Русия. През 2008 година е номинирана в конкурса за литература в Америка "Hidden River" и европейския конкурс "Prix du Livre Europeen". Три години по-късно британска телевизия прави документален филм в нашата страна по романа "Мастиленият лабиринт".


През 2011 година отново по нейна книга "Анатомията на илюзиите" се снима международен сериал. В края на същата година Людмила е номинирана в категорията изкуство за "Жена на годината" от списание "Грация".


Тя е една от четирите водещи на предаването "Високи токчета" по телевизия БТВ. Писателката има момче - Константин на 6 години. Съпруга й се казва Божидар Колев. 

Всички снимки са собственост на Hotarena.net и БулФото. Ползването им без изричното писмено разрешение на Hotarena.net и БулФото е забранено и е нарушение на Закона