Лунната диета опасна за живота! (Вижте как ни убива)

1960
28 Април 2016, 13:36


Лунната диета ни убива! Специалистите по хранене алармират, че популярният хранителен режим крие сериозни рискове за здравето ни и може да има фатални последици, разбра HotArena.


Действително, хранителният режим е изключително ефикасен за свалянето на килограми, но в дългосрочен план е опасен за здравето и дори може да убие тези, които го прилагат.


"Той отключва тежки хронични заболявания като диабет, тъй като организмът остава без жизненоважни храни", алармира столичната диетоложка Павлета Рангелова. Тя разказва, че при нея отишло за съвет момиче на 23 години, което спазвало лунната диета в продължение на цял един месец и половина.


Девойката карала само на вода и само на два-три дена си позволявала да хапне по някоя солетка. Резултатът бил, че момичето приличало на скелет, оплаквала се от жестоки болки в стомаха и постоянно виене на свят. Ако била изчакала още няколко дена, изходът е щял да бъде фатален. Въпреки, че оживяла, девойката развила диабет и до края на живота си ще трябва да си бие инсулин. 
 

Специфичното при лунната диета е, че тяе съобразена с въртенето на Луната около Земята. И спрямо фазите й по цял ден се кара само на вода. Позволени са само чайове и прясно изцедени сокове и то от време на време.


И макар да трябва да се прилага само в рамките на 24 часа всеки месец, много хора удължават това време с надеждата да влязат във форма по-бързо. Рисковете от това обаче са огромни и могат да доведат не само до анорексия, но и до смърт. Затова специалистите диетолози категорично я отхвърлят.


"Вие така или иначе отслабвате, ако не ядете, това няма нищо общо с Луната", категорична е и друга екпсертка по храненето - Петя Раева. Затова тя препоръчва действително да се хапва по-малко в Лунните дни, но в никакъв случай да не се гладува, пишат от Всеки ден.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени