Лъснаха лъжите на Наталия Кобилкина, с които си служи, за да ЕЛИМИНИРА конкуренцията!

7916
21 Декември 2014, 16:48


Сексоложката Наталия Кобилкина приема пациенти от 16 годишна или поне така излиза, ако трябва да вярваме на собствените й думи. Думите й поставят под въпрос не само големите компетенции, които Наталия се опитва да си предаде сред колегите си, но и цялата й биография до сега, узна HotArena.net.

 

От няколко години Кобилкина се е превърнала в сензацията на сексуалната психология у нас. На обученията й през всички тези години са преминали хиляди хора, а рускинята наскоро се обяви, че е преминала през 5000 различни семинара със своите клиенти.

 

Дали обаче Наталия наистина не манипулира данните така, че да си придаде повече тежест и с това да пребори конкуренцията, пред която се изправя с родните психотерапевти?

 

Изцепките и преувеличенията на брюнетката първи надуши в. „Уикенд“.

 

За да покаже колко е опитна и запозната с тайните на терапията, преди броени дни Наталия направи непростим гаф.Рускинята се изцепи, че практикува като психолог от 14 години. На пръв поглед това едва ли е толкова шокиращо, но скромни сметки показват, че за да е възможно, Наталия трябва да е започнала да работи с пациенти от 16-годишна.

 

В официалната й биография пише, че Кобилкина е родена през 1984 г. в Ростов на Дон. Там оправната дама завършва и висшето си образование няколко години по-късно. То е в Институт по управление, бизнес и право. Бърза справка показва, че той е създаден веднага след Перестройката – през 1991 г., като частно учебно заведение. Акредитацията си за ВУЗ получава чак през 2011 г.

 

Любопитното е, че годината, в която Кобилкина се дипломира е 2005 г. след 4-годишно обучение. Дали това означава, че висшето и е нелегитимно?

 

Вероятно не, но със сигурност далеч не е сред най-големите постижения сред колегите й. Освен това заведението подготвя психолози само с ранга специалист и бакалавър. За сравнение, у нас преди да се получи диплома за клиничен психолог, каквато Наталия притежава, се налага още поне две години обучение и диплома за магистър.

 

„По време на обучението си, тя едва ли е имала възможността да практикува – легално с пациенти, а семинарите и упражненията й не могат да се броят като реална практика. Просто тя заблуждава народа, защото никой не може да я проконтролира”, разнищват я колегите на Кобилкина в България.

 

Раздразнението им е обяснимо. Докато те едва успяват да си намерят клиенти за консултация, Наталия се бие в гърдите, че часовете й са запълнени за месеци напред. При това с доста висока такса. Според тях всичко това се дължи на факта, че рускинята използва масово техники, прочетени в модерните напоследък книги за самопомощ, а не трупани с години практика. В същото време този подход далеч не са резултат от специализациите и образованието й, а на находчивият й бизнеснюх.

 

„При нея всичко е много добре обмислена реклама. Едва ли някой би й обърнал внимание, ако не се буташе са специалист. Веднага щом излезе някаква модерна книга за самопомощ, тя я прочита, превръща в курс, по който лапват 100 наивника. С това направо се руши имиджа на професията ни, защото се представа като нещо много пошло и евтино”, горещят се колегите на Кобилкина.

 

По всички сметки излиза, че Наталия е започнала да работи усилено с човешката душа, чак през есента на 2005 г., когато взима документите си за това. Тази малка опашата лъжа за има-няма 5 години от практиката й обаче далеч не е единствената в биографията на сексоложката. Самата тя издаде, че далеч не се насочила веднага към специалността си на душеприказчик.

 

В първите години започнала да се труди в голяма корпорация като специалист човешки ресурси. Така изграждала бизнеси и да обучавала мениджъри в създаването на техните екипи. Чак след като вече била омъжена жена, един ден осъзнала, че не иска да става от онези самотни жени, които цял живот се бъхтят, за чужда полза и се амбицирала да започне начинанието си в областта на сексуалното ограмотяване и любовните връзки – специалности, които много я увличали.

 

„Един ден просто си казах, че не искам да се занимавам с това да помагам на жените и мъжете да се разбират. Не получавах удовлетворение от работата си. Мъжът ми ми каза да напусна работа и аз го направих. Така започна всичко”, признава сексоложката.

 

С това откровение обаче за пореден път хвърля в устите на своите конкуренти аргументи за своята подготовка. Според тях на практика рускинята за пръв път започва да работи по специалността психология чак, когато идва у нас и отваря своята академия за щастливи жени.

 

Кобилкина обаче едва ли е притеснена от всички тези аргументи срещу уменията й. достатъчно й е, че много изтъкнати дами вече са я препоръчали на свои приятелки, за да им намери подходящи партньори. А дори белите петна в биографията й на психолог не могат да променят позитивната реклама, която получава от закопнели да се превърнат в богини жени.

 

Макар в десетки интервюта да чертаеше имидж на жена, хванала се с шефа си, наскоро Наталия издаде истинската история на запознанството със съпруга си. Всъшност Кобилкина била тази, която тласнала любимия си към високите постове в международни компании.

 

„Той беше на най-ниското ниво, когато го взех, а след една година стана топ шеф”, хвали се с постижението си Наталия.

 

Дали и това не е поредната й манипулация, насочена към подбраната й клиентела, може само да се гадае. Факт е обаче, че от година сексоложката е повече от амбицирана да превърне партньора си в лектор по здравословно хранене, въпреки че той също няма никакви официални познания в областта, а единствено житейски опит.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
почитател
преди 3 години
0
Жената чете книги и има дар слово, това е. Какви познания може да има тя по сексология, виждали ли сте мъжа и.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
жена
преди 3 години
0
Стана известна от Шоуто на Слави, затова сега е тандем с Магдалена, а успеха и идва от факта, че в България неразбрани и нещастни жени има много, Защо в Русия никой не е чувал за нея?
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
учуден
преди 3 години
0
Практикувала е яко, сигурен съм ,може и по-отрано . Въпросът е ,без необходимото образование, кой я лансира в България като специалист по сексология !?
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Maca
преди 3 години
-2
Pulni gluposti otnovo, jiveite i vie samo s pozitivni misli i moje da postignete neshto... Znaete samo da pliuete!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени