Магарето Марк О’Селски напуска със скандал и сайтовете на LIVEMEDIA

2255
07 Декември 2012, 09:52


Първият и засега единствен анимационен водещ у нас – Марк О’Селски предизвика поредния скандал, напускайки с гръм и трясък следващата медия, в която излъчваше своето предаване „На инат”.

 

Марк стана известен с пиперливия си език и актуалните си коментари по злободневни обществени теми. Магарето се превърна в масов любимец заради дързостта си да повдига въпроси, за които доста други водещи предпочитат да си траят. Затова Марк си спечели и достатъчно врагове в общественото пространство, най-вече сред „силните” на деня, които не винаги успяват да преглътнат острите му коментари.

 

Сега Марк О’Селски предизвика поредния скандал, напускайки сайтовете на LIVEMEDIA, където от февруари насам се излъчваше ежедневното му предаване „На инат”.

 

„Преди време избрах тези сайтове за моите изяви, защото това беше едно рядко свободно островче, където можех да казвам точно това, което мисля и да питам онова, което желая, без да ми слагат марля на устата, без стеснение, без цензура!” – коментира анимационният водещ. „Това е основният смисъл на предаването ми. То е абсолютен социален експеримент, дали гражданското мнение от улицата, изразено в чист, ненапудрен вид, може да бъде чуто. Затова предаването ненапразно се казва „На инат”. Важно ми е да изразявам мнението на хората от улицата, без да го пречупвам през призмата на някой, който ми е стъпил на врата. За моя радост имах възможността да правя това до този момент, но ето че и тук започнаха опити за намеса в редакционната политика на предаването. Аз самият съм много изненадан от статии, публикувани в новинарския сайт livenews.bg в последните няколко дни. Случиха се неща, които за мен са неприемливи, а виждам, че са неприемливи и за множество хора, които вече изказаха мнението си по въпроса в социалните мрежи. 

 

Официално заявявам, че аз и моето предаване се разграничаваме изцяло от журналистическите статии в livenews.bg от  последните дни. Фактите говорят, че нещо там се е променило и аз не желая да бъда част от тази промяна. Ако трябва да направим искрена равносметка за социалния експеримент „На инат” точно сега в полувремето, то виждаме, че този експеримент е изключително неудобен за силните на деня и дори за медиите. А щом е така, значи има много истина в него, затова съм решил да го продължа, каквото и да ми струва. Твърдо искам да продължа линията, която съм започнал на инат на политиците, на инат на обслужващите журналисти и на инат на всички затворени медии. Сега смятам да изляза във временен отпуск, докато се установя на единственото истински свободно място в общественото пространство у нас – социалните мрежи!” – обещава Марк О’Селски.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени