Майката на Дим Дуков 4 години след смъртта му: Запалете свещичка за Дим!

4706
05 Март 2016, 15:00


4 години след смъртта на Дим Дуков приятелите му още скърбят за него. Бившият коафьор и монах си отиде на 47 години през 2012 година, но приятелите му още страдат за него, научи HotArena.


"Обичаме те, Мите! Чу ли?”, написа в социалната мрежа актрисата Катето Евро — близка приятелка на бившия монах.

Още четири години с теб откакто те няма, Мите!”, бе посланието на поета Добромир Банев — също близък познат на Дим Дуков. И Емил Кошлуков бе отбелязал на стената си във фейсбук годишнината от нелепата кончина на Отеца.

А ден преди годишнината майка му написа трогателно послание в социалните мрежи „Моля, който иска, да запали по 1 свещичка и да си помисли за него! Той сигурно се радва, че не го забравяте! Бъдете здрави! Обичам ви!”

Димитър/Дим/ Дуков имаше много лица и много имена, пише „Уикенд”. Историята му е история на бунтар. За приятелите си той беше — Дим, Митко, Дамаскин, Отеца, Дядо Владика, тъй като прекара и няколко години в различни манастири, като прие името монах Дамаскин.


Но дори и след като свали расото неговите приятели се обръщаха към него с църковните титли.


Самият Дим Дуков смени редица професии и биографията му е несъмнено много колоритна. Той бе фризьор, готвач, въртеше ресторанти, хотели и бутици. С приятеля си Красимир Георгиев създадоха хотел „Скотис” в центъра, превръщайки го в място, където да се срещат хора с различна ориентация.


Дим Дуков почина на 28 февруари 2012, след няколко операции на перитонит. Лекарите многократно го оперират заради проблеми с червата,но не успяват да го спасят.


Дълго време в общественото пространство битува мнението, че Дим може да е болен от СПИН, но и приятелите, и семейството му отричат това.

Бившият монах завеща доста кредити на семейството си, но те чинно ги изплатиха. Също така днес продължават да се грижат за хотела му и другия му бизнес. Помага им приятеля му Красимир Георгиев, който 4 години след Дуков не поглежда сериозно към друг.


„Трудно живея без него. Непрекъснато ме спохожда в мислите ми, често го сънувам. Той изпревари времето си, живя като факла”, споделя майка му Вера.


Баща му Стоян Дуков също страда неимоверно за сина си. И признава, че още не може да си прости това, че когато преди години Дим дошъл и му признал за сексуалната си ориентация, той му ударил шамар.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Диди
преди 2 години
0
Един добър човек поклон ....
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Диди
преди 2 години
0
Един добър човек поклон ....
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Сани В.
преди 2 години
0
Мир на праха на всички,които не са сред нас!!!Днес е Задушница,помолете се и споменете,дори даже в мислите си,вашите починали близки и познати! Бог да прости и Дим!!!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени