Малечка Палечка съществува наистина (Дете колкото палец изуми учените)

5654
22 Май 2015, 14:00


Малечка Палечка не е просто приказен герой, а съществува наистина. И противно на всякакви истории и предположения, че няма да живее и година, момиченцето, чието истинско име е Шарлот, вече 8 години е изучавана от учените, видя HotArena.


Става въпрос за малката Шарлот Гарсайд, която днес е истинска мистерия. Момиченцето е с височина от 68 сантиметра, а когато се ражда, е с големината на пръста на баща си. Лекарите дори не дават надежда, че ще живее, но тя ги изумява.


Детето проявяла невероятни заложби още като малка. Специалистите не й дават повече от година живот, но тя оцелява, а след това показва невероятен интелект. На шест години чете свободно и владее майчиния си език перфектно. На осем—вече учи френски и се справя забележително добре.


Това кара учените, които са смятали, че детето ще бъде умствено изостанало, след петата й година да й направят нови изследвания. Установяват, че тя се приспособява към условията по-лесно, заучава по-бързо и има изключителна интелигентност, която би я превърнала в световен лидер.


„Тя стана едно изключително убедително в логиката и отношенията с хората дете, което не търпи подигравки, а им отговаря със сарказъм, на който и възрастните често не смеят да отговорят“, разказва семейството на Палечка. Умственото развитие на Шарлот се задейства на бързи обороти, когато е на 5, а от тогава не спира да изненадва.


Освен с езици, детето се справя добре и с математика, четене и природни науки. Родителите й са убедени, че тя ще бъде извор на живот и вдъхновение и за други майки и бащи на джуджета.


Определението не обижда Шарлот, която дори е измислила цял набор от вицове, с които да отговаря на съучениците си, когато си направят шега с нея, пише „България днес“.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени