Мариана Векилска – пълен провал

2895
10 Юни 2014, 14:00


Новата водеща на „Тази събота” и „Тази неделя” по Би Ти Ви Мариана Векилска е истински кошмар, писнаха зрители още при дебюта й този уикенд, разбра HotArena.net.

 

Познатата като лице на новинарски емисии, сутрешен блок и репортер от 7 юни седна в стола на Антон Хекимян, преди това притежание на Лора Крумова. Появата на Векилска обаче разочарова публиката пред екрана, пише в. „Всеки ден“.

 

„Едно „добро утро“ не може да каже, запецна още на буквите „б“ и „р“, след като успя да ги размести“, заваляха коментари. Векилска се затрудни и от думата „избори“ по същата причина, явно тези две букви й се очертават от трудните. Докато гостите пък отговаряха на въпросите й, Мариана без да му мисли си придърпваше рокличката на червени макове.

 

Понадигна се и да си подпъхне под себе си сакото в същия ален цвят. Заета с подобни занимания и явно не чуваща какво говори в момента събеседниците й, водещата изнерви до крайност зрителите, като ги прекъсваше точно на най-интересното, за да си зададе следващия въпрос от листовете, лежащи в скута й. Хартията пък не спря да шумоли в ръцете на Векилска – сгъвана и разгъвана непрестанно.

 

Уж опитната водеща „успяваше“ непрекъснато да говори успоредно с интервюираните, така че да се чува какво казва тя, но не и те. Актуалната тема за задължителното гласуване обаче се оказа толкова голяма лъжица за Векилска, че остави бившия служебен премиер и екскмет на София Стефан Софиянски да си говори сам. Докато траеше почти пълният монолог, водещата на няколко пъти си сръбна вода в кадър.

 

Когато Софиянски заговори по „сложните“ икономически теми, зрителят направо остана с впечатлението, че Мариана е напуснала студиото. Операторите не я показваха дори как седи, наблюдава госта си и кима с глава. Добре че в един момент камерата се върна върху водещата, но в профил, за да разбере зрителят от трепкането на миглите й на бърза скорост, че следи „разговора“ с отворени очи.

 

И помощничката на основната водеща Мариана Векилска - Диана Любенова, успя да втрещи гледащите предаването в неделя. Според обявената преди дни от самата телевизия информация за новия екип Любенова води „рубрика, в която гостите ще са лица от световния и роден шоубизнес“. Първият гост на Диана обаче се оказа Йордан Динев – единият от туристическите босове братя Диневи, известни с превръщането на крайморското село Свети Влас в лъскав курорт. Макар да разговаря с бизнесмен, а не с шоумен, Любенова все пак успя да направи шоу, вкарвайки политика в името на курорта, като го нарече Свети ВласТ.

 

„Мариана няма харизмата на Антон Хекимян и просто не се справя. Ще закопае предаването”, коментират журналисти от Би Ти Ви. Те се чудят по каква причина точно тя е избрана от ръководството на медиата за лице на рубриката.

 

Естествено, отлива на публика веднага се усети. Рейтингът на „Тази събота” и „Тази неделя” буквално се срина за сметка на гледаемостта на конкурентното „На светло с Люба Кулезич”, което тече по същото време по Нова телевизия. Кулезич привлича близо 28% от зрителите в неделя, докато Векилска заковава вниманието едва на 23% от аудиторията.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени