Матеус призна красотата на българките

3811
15 Май 2011, 15:44


Плейбой №1 сред всички футболни треньори Лотар Матеус призна с ръка на сърцето, че в България живеят тълпи от красиви жени. 

 

"В България наистина има много красиви жени. Навсякъде ми правят впечатление - на улицата, кафенетата, ресторантите. Тук не участвам в нощния живот, но виждам, че българките се ценят високо". 

 

Освен, че е впечателне от жените у нас, треньорът на националите ... Той даде интервю пред "Стандарт", от което ви предлагаме най-любопитните моменти:

 

- Г-н Матеус, научихте ли някои думи на български?

- Не, но разбирам някои неща. Вашият език е близък със сръбския. Знаете, че работих там една година. Има много идентични думи.

- Годините изобщо не ви личат. Как поддържате форма?

- Първо, мисля като млад човек. Ежедневно контактувам с млади хора. Често се виждам с децата си, работя с футболисти. Освен това задължително ходя три, четири пъти седмично на фитнес. Работя по тялото си. Друга тайна няма. Виждате, че и на 50 години човек може да изглежда млад.

- Постоянно пътувате по цял свят. Къде се живее най-добре?

- Голяма част от живота си съм изкарал в Мюнхен. Там се чувствам у дома, но съм много тясно свързан и с Унгария. В момента живея между Мюнхен, София и Будапеща.


- Как си се представяте след 20 г.?

- Мисля, че и на 70 години ще бъда тясно свързан с футбола. С необходимия опит в тази игра се постига всичко. На тези години предполагам, че ще бъда много опитен и ще предавам знанията си на по-младите.


- Представете си, че сте премиер на България. Какво е първото нещо, което бихте направили?

- Винаги съм казвал, че политиката и спортът трябва да вървят ръка за ръка. Футболът се нуждае от подкрепа. Особено в България. Аз като футболен фен, бивш футболист и треньор съм заинтересован тук да започне едно положително развитие. Бих поканил президента на БФС Борислав Михайлов на среща и бих го попитал какво да направим, за да стане футболът, особено за подрастващите, по-привлекателен. Мисля, че тук като цяло хората работят прекалено малко помежду си, а в младите е бъдещето. Затова трябва да им се предоставят по-добри условия. Визирам инфраструктурата, игрищата и по-добри треньори. Освен това трябва да имат възможността да се докоснат до идолите си, за да станат и те самите един ден велики футболисти.


- Идвали ли сте в България, преди да станете селекционер?

- Разбира се. В личен план не съм имал работа тук, но покрай спорта съм идвал. Още с Бундестима съм играл в София. Пък и когато бях начело на Унгария, играхме квалификации за Мондиала през сезон 2004/05. Често съм имал възможността да съм тук и да опознавам България.
 

- Харесва ли ви българската кухня?

- Българската кухня е много силна. Не съм фен на определена храна. Признавам, че имам предпочитания към италианската, но когато идвам в България, хапвам български специалитети. Впечатлен съм, че ядете много месо. Винаги когато съм се хранил в български ресторант, съм оставал много доволен.


- Много чужденци не могат да понесат повече от 20 грама ракия. Вие как се справяте?

- Аз успявам да изпия повече. Никакви проблеми.


- Послушен ли бяхте като малък? Налагаше ли се да ви дърпат ушите?

- Бях както всички останали. Невинаги правих това, което искаха родителите от мен. Особено в училище създавах доста проблеми. Детството ми беше абсолютно нормално. Никога през живота си не съм взимал наркотици. Имаше един период, в който пушех. После пиех алкохол. Но, общо взето, всичко беше в допустимите норми. Правих нещата, които е правил всеки нормален тийнейджър.


- Има ли бизнес, който ви влече?

- Имам страхотен бизнес, който обичам. Това е футболът. От 30 години се занимавам с него. Имам добри контакти по цял свят. Това е много важно. Колкото и опитен да е човек, без правилните контакти не става нищо.


- Бихте ли купили имот в България? Имаме красиви планини и море.

- Засега не съм си правил подобни планове. Не знам колко ще траят договорните ми отношения с федерацията. В последните 10 години живях в 6 различни държави. Затова не съм мислил да се установявам някъде за по-дълго време. Не знам какво ще се случи утре.


- Винаги сте елегантен и изглеждате добре. Колко време изкарвате пред огледалото?

- Днес ми трябваха 10 минути. Не си губя времето пред огледалото


- С бившите си жени поддържате приятелски отношения, но с украинката Лиляна раздялата беше доста скандална.

- Наистина съм в много добри отношения с бившите си жени. Хубаво е човек да се разбира с всички около себе си, но невинаги това е възможно. Различни хора, различни гледни точки. От време на време се засичаме с Лиляна в Мюнхен и контактът ни е съвсем нормален.


- С полския модел на бельо Йоана Тушинска само приятели ли сте, или има нещо повече? Бяхте заснети заедно в Мюнхен.

- С нея само се познаваме. Тя беше поканена и присъства на 50-годишния ми юбилей. После се видяхме в Мюнхен, но между нас няма нищо. Добри приятели сме. Друго няма.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени