Миа Сантова цял живот е на хапчета (Трепери над дъщеря си след спонтанния аборт)

3810
14 Юни 2015, 17:00


Миа Сантова напълно се е лишила от илюзиите скоро да се върне към активната професия, узна HotArena!

 

Журналистката се е отказала от всякакви планове за работа и се е посветила изцяло на отглеждането на детето си. Малката й дъщеря Ида е само на 4 месеца, но вече е успяла да превърне всички у дома в свои подчинени, които върти на малките си пръстчета, пише „Уикенд“.

 

„Много й треперя. Сигурно е част от възрастта – колкото повече години минават, толкова повече се притесняваш, че може нещо да се случи на детенцето. Хода и я проверявам вечер дали диша. Мъжете много не го разбират това и моята половинка само ми прави забележки”, споделя днес с усмивка щастливата майка.

 

Раждането на малката Ида идва след серия от тежки изпитания за журналистката. Точно те я карат да е крайно предпазлива към детенцето си и да не подценява грижите за него. Преди да прегърне дъщеря си, Миа преживява спонтанен аборт в шестия месец на бременността, който я съкрушава дълбока.

 

С месеци водещата не може да се измъкне от депресията. Действа като на автопилот – облича се, храни се, усмихва се, но в действителност всичките й мисли са насочени към изгубеното бебе. Дори в един етап е толкова отчаяна от съдбата си, че приема факта, че никога няма да има деца.

 

„Не е късно да станеш майка на 40, но е малко по-трудно. Целия товар, който нося от миналото си има влияние. Психиката ми е доста по-лабилна. Да родиш късно е много по-осмислено, разумно решение. И все пак младите родители са далеч по-безстрашни”, обяснява журналистката.

 

Самата тя сякаш изпитва малко вина, че е отлагала толкова много моментът да се сдобие с дете. Пренебрегвала го заради работа, пътувания и различни проекти. Преди да срещне настоящата си половинка Светльо пък дълго не случвала на мъж. Приятелите й били чудесни, но никой от тях не изглеждал достатъчно стабилен, за да поеме тежкото бреме на родител.

 

„Човек не бива да планира такива неща, като създаването на семейство. Аз дълго не бях сигурна, че съм намерила правилния човек и отлагах да родя”, откровена е телевизионната водеща.

 

Със Светльо за пръв път открива сродна душа и човек, който да я подкрепя в живота. Докато тя е много по-нервна и притеснителна, той е уравновесен и хладнокръвен. Това била и причината двамата да се допълват идеално в грижите за малката Ида. Преди да се сдобият с нея двамата изживяват и друга трагедия, която ги прави още по-сплотени и отдадени един на друг – спонтанния аборт на Миа.

 

„Първата ми бременност се случи, когато бяхме заедно вече 2 години. Тогава нещата не се развиха добре. Беше ми много тежко, трудно, няма дума, с която да го опиша. Всичко се случи след една медицинска манипулация -тогава ми се случи това нещастие. Не вярвах, че мога да забременея пак. Но Бог се оказа милостив и ми даде Ида”, не крие болката водещата.

 

Година по-късно драмата й продължавала. Обикаляла болници, а навсякъде й казвали, че няма причини да не роди здраво бебе. Физическите й показатели били добри, макар преди няколко години да претърпяла операция на щитовидната жлеза..

 

Оказало се, че в продължение на месеци е имала злокачествен тумор. Отстранявайки органа болестта била пресечена в зародиш, но Сантова трябвало да пие хормонални лекарства до края на живота си. И все пак те не били достатъчна причина, за да я лишат от бебе.

 

„Не съм изтрила болката от загубата, след като имам дете. Това е все едно част от мен страда и се чувства болна. Голямото щастие е на преден план, но има моменти, в които се връща филма и преживяваш всичко отново”, споделя Сантова.

 

За това и цялата и бременност с Ида тя прекарала на легло. По цял ден се местила от спалнята на дивана и не се отлепяла от книгите. Наваксала с всички пропуснати четива, за които по-рано нямала време.

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Lavigne
преди 11 месеца
0
But hey, Sport, we still have Game.Truth is the perfect handle for such a 21st Century American idiot. No convincing counter argument is required. Call yourself "Truth" and dispense the zingers! Truth's immigration solution for America? Have poor small towns bid for the opportunity to have more poor immigrants move into their town and revitalize it! Nothing solves poverty like more poverty. It's a great idea that has lots of people talking. So far the post on his website has 3 comments.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени