Михаил Куликов: Варна заслужва по-добро бъдеще!

602
29 Юни 2013, 19:31


Единственият независим кандидат-кмет за Варна на тазгодишните избори, Михаил Куликов, е твърдо решен да модернизира Община Варна, става ясно от програмата му за управление.

 

В нея са откроени 7 стъпки, целящи съвременен и европейски облик на морската столица, трудова ангажираност на младите, стимулиране на бизнеса и туризма, социална отговорност, намаляване на безработицата.


Поставеният под номер 7 в интегралната бюлетина възнамерява също да утвърди електронната община, с която качеството по административното обслужване да се подобри значително, както и прозрачността при провеждане на заседания, обществени поръчки и търгове. Чрез революционната система всеки гражданин може да провери в интернет бързо, лесно и удобно данни по плащания, транзакции, данъчни и друг вид задължения. За бизнеса са предвидени префернциални услуги.

 

Още една дигитална новост е планувана за по-бърз и пълноценен обществен достъп до културните традиции и постижения на Варна. Става въпрос за дегитализация на културното наследство на Община Варна, с помощта на която ще се съхранят ценни творби от архивите на варненските обществени библиотеки, етнографски, археоогически и пр. музейни експонати, художествени платна от местните галерии.

 

Подобни практики за преминаване към електронни носители са широко застъпени в Западноевропейкската практика, но революционни за България.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени