Милко Калайджиев вдигна къща като гимназия

1777
11 Юли 2016, 10:19


Сградата с култовото име Калайджиевата къща е с размери на гимназия и се извисява в свиленградското село Мезек, видя HotArena.

"Сам посрещам гостите си на прага на къщата, за да се чувстват по-добре. Ако имат желание, ги водя за риба на язовира ми, който се намира съвсем наблизо. Заедно мятаме въдиците и всеки може да хване големи шарани и амури, без дори да има професионални умения", разказа пред "България Днес" Калайджиев.

Калайджиевата къща е построена с европейско финансиране по програмата за развитието на селските райони, като популярният изпълнител е инвестирал и лични средства. Изпълнителят признава, че му е отнело доста време, докато се пребори за европарите, но накрая успял да изпълни целта си. През последните години Милко разви изключително успешен бизнес извън музиката - освен къщата за гости и пълния с риба язовир той се е ангажирал със земеделски земи и заведение в центъра на Свиленград. Страстта му по дините и пъпешите се появи преди няколко години и от тогава той не пропуска сезон, в който да засее плодовете.

"Чувал съм да казват за мен: "Що не си гледа пеенето, ами се занимава с бостани? Пеенето ми е кефът. А това, другото - работа", каза с усмивка Калайджиев.

Той признава, че за дизайна на къщата си се е доверил на съпругата си Маргарита. "От всички места, където сме обикаляли, сме вземали най-добрите идеи. Получи се една много хубава къща, в която можеш да си почиваш и да се забавляваш. Хората, които са я посетили, дълго време след това разказват за нея и споделят с приятели", каза още изпълнителят на "Я елате, пиленца, при батко".

Само на стотина метра от Мезек се намира една от най-добре запазените средновековни византийски крепости от края на XI век. В покрайнините на селото се намира и тракийска куполна гробница от IV век пр.н.е. Напълно автентична и непокътната от времето вече близо 2500 години. Малко известен факт е, че Милко Калайджиев подкрепя финансово обекта, като всеки месец плаща сметката за ток на гробницата.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени