Мирян лекува любовна мъка в „Х Фактор”

1337
16 Ноември 2014, 14:30


Ако е вярно, че всяко нещастие в живота на човек не е случайно, то продуцентите на „Х Фактор”, а и всички меломани в страната, трябва да са изключително признателни на надута англичанка, цигуларка по професия. Без да подозира, поданичката на Кралицата върна на родината му рядко срещания талант Мирян Костадинов, научи HotArena.net.

 

22-годишният младеж от Севлиево се озовал във формата на Маги Халваджиян, за да излекува мъката си по вироглавата островитянка, имала неблагоразумието да изостави бъдеща звезда.

 

Мирян Костадинов е един от най-ярките участници в настоящия сезон на „Х Фактор”. Чаровникът от Севлиево успя да обедини хиляди почитатели на формата, които с право се разбунтуваха срещу менторката му Мария Илиева. Недолюбваната певица си спечели нови врагове, като не допусна Костадинов до големите концерти със смехотворния мотив: „Нямаш достатъчно харизма, няма да се харесаш на феновете!”. Сякаш шоуто е не за изпълнители, а за манекени, за които излъчването и чарът е задължителен.

 

Изгонването на Мирян предизвика лавина от гневни реакции и продуцентът Маги Халваджиян се принуди да наруши правилата на шоуто. Арменецът взе безпрецедентно решение да върне Костадинов, уронвайки с това си действие престижа на „специалистката” Илиева.

 

Преди да стигне до кастингите на „Х Фактор”, Мирян първо завършил с отличие СОУ „Васил Левски” в Севлиево. Управата на учебното заведение дори му връчила стипендия за отлични успех и изяви в различни дейности през целия курс на гимназиално обучение.

 

Със сумата, която не била кой знае колко голяма, Костадинов подпомогнал кандидатстването си на Острова, където продължил да ниже шестици след шестици и се дипломирал като бакалавър в специалност „Изящно изкуство и дизайн”. По време на обучението си Мирян участвал в създаването на университетско радио, а по-късно заел и поста на радиоводещ и програмен директор.

 

За да не тежи на семейния бюджетът, музикантът грабнал акустичната си китара и още 17-годишен започнал да припечелва по някой паунд из лондонските улици и площади. „На улицата усетих, че хората харесват това, което правя. Често се спираха само, за да ми кажат, че имам страхотен глас. Това ми даде вяра и увереност да започна да се занимавам по-сериозно с музика”, казва севлиевецът.

 

Съдбата си знаела работата и един ден накарала точните хора да преминат по улицата в квартал „Кемдън”, на която младежът с бомбето най-често дрънкал по струните. Отправили му покана да се изпробва в студио. Мирян записал 4 песни, три кавъра и една авторска – „Скумрия”.

 

В началото на тази година нашенецът решил да премери таланта си със стотици музиканти в конкурса за авторски песни „Yorkshire Unplugged”. Същият този Костадинов, който се видя недостатъчно харизматичен на Мария Илиева, и там спечелил меломаните на своя страна, триумфирайки с награда на публиката на малкия финал.

 

За по-нататък обаче не му стигнали... парите в портфейла му. Класиран с още трима британски композитори, решаваща роля за големия победител изиграла тлъста пачка, но не българинът бил този, който дал рушвета. Така се разминал с първото място.

 

Не след дълго музикантът претърпял и крушение на личния фронт. Мирян точно си мислел, че след края на обучението си е открил причина, заради която да остане на Острова. Тя била красива, талантлива не по-малко от него, вируоз на цигулката.

 

„Учеше в моя университет. Май беше любов от пръв поглед. Видях я на един нейн концерт, след който успях да намеря телефона й. Започнахме да свирим заедно – аз на китарата, тя на цигулката, и ни се получаваше удивително красива музика. Постепенно тя прерасна и в красива любов. Поне аз така си мислех...”, разкрива любовната си несполука Костадинов.

 

Щастието му продължило 2-3 месеца, докато извъднъж цигуларката просто прекъснала комуникация с влюбения Шекспир. Коравосърдечната англичанка дори имала наглостта да нарани състудента си с признанието, че никога не е изпитвала грам обич към него.

 

С разбито сърце, младият изпълнител решил, че вече нищо не го задържа в Англия. Телефонно обаждане от Севлиево наклонило везните към  окончателното решение да се върне в България. „Татко се обади да ми каже за кастингите. Така се озовах в „Х Фактор”, казва с все още ранено сърце Мирян, но и с надеждата, че нещастието в любовта е отключило неговия шанс към голямата световна сцена.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени