Мис България призна, че от малка дои крави (Влечението по селското стопанство прихванала от баща си)

1098
29 Март 2015, 15:33


Мис България 2015 Симона Евгениева избира обора и галошите пред високите токчета и градския живот, узна HotArena!

 

Красавицата е решила сама да вземе препитанието си в ръце и за това заляга над учебниците по Агробизнес. За брюнетката най-голямата мечта е да си има селско ранчо и напълно да скъса с големия град, разказва „Уикенд“.

 

„Баща ми преди се е занимавал с животновъдство и затова реших да запиша управление на стопанството. Над 50% от населението на България е застаряващо - това са пенсионери, които сами си отглеждат прехраната. Имаме традиции и в земеделието, затова реших, че тази ниша ще е най-доходна за мен”, споделя Симона.

 

За нея родната Монтана е земен рай, а в бъдеще миската дори си е обещала да се изолира още повече от шума и мръсотията на столицата. Вместо да живее в София и да се фръцка по дискотеки и кафенета, Симона чете регламенти за отглеждане на животни и биотехнологии.

 

Снимките и ревютата й осигурявали средства, с които да живее, но не виждала в тях бъдещето си. Модата била прекрасно занимание за свободното й време, но изпитвала желание да се захване с предприемачество и да не разчита на красотата си за препитание.

 

Всъщност миската вече била направила първи крачки в започването на свой собствен бизнес и дори поучвала как да го разширява. През миналото лято с помощта на неин приятел от детството купили няколко телета. Гледат ги в монтанското село Габровница. Начинанието им провървяло и скоро ще дойде време да се разделят с кравите.

 

През тази година вече планират да удвоят бройката и да инвестират печалбата в нови технологии. Партньорите се ориентирали дори към закупуването на земя за посев, за да са сигурни в качеството на фуражите за животните. В същото време Симона не зарязвала учението си, понеже отчаяно се нуждаела от диплома за висшист, за да започне да дърпа пари по различни евро фондове.

 

С тях смятала да превърне начинанието си от хоби в истинска златна мина.

 

„За да получа финансиране от евро фондовете, ми трябва подходящо образование. Не искам да губя време и в момента се опитвам да взема 2 години от следването си наведнъж. Когато получа диплома, ще мога официално да кандидатствам с проекта си и да получа помощ за фермата си”, обяснява амбициозната миска.

 

За Симона работата с телета изглеждала далеч по-привлекателна от разхождането на дрехи по подиума. Миската не се притеснявала, че често ще й се налага да е мръсна и кална, докато се грижи за животните. Е, виждала се повече като шеф на организацията и логистиката, не като доячка. Ако се стигнело до там обаче нямало изобщо да се гнуси.

 

От малка била закърмена с труд и знаела какво е да се потиш, за да изкарваш хляба си. Можела да дои крави, но сега смятала да съсредоточи стопанството си върху отглеждането на овце. С тях виждала по-големи икономически ползи, защото можела да произвежда не само месо и мляко, но и вълна. В последните години този естествен материал се завръщал триумфално на модната сцена и все повече набирал популярност сред дизайнерите.

 

„Сега хората сигурно ще кажат, че една миска не може да е бизнесмен, но точно това ще се опитам да оборя. Искам да си докажа пред себе си, че мога да правя пари, а не съм само красива и празна глава. Отдавна се издържам сама и не разчитам за нищо на родителите си”, обяснява миската.

 

Освен с крави обаче Симона се занимава и с мениджмънт на агенция за модели. Последното никак не обича да споделя публично, за да не я погнат, че се конкурира с големите имена в бранша. С партньора й поддържали малка фирма, която набирала красавици от северозападна България и организирала различни конкурси.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени