Мисис България Beauty 2012 застава зад каузата "Животът без насилие изглежда по друг начин"

795
30 Август 2013, 11:06


Мисис България Beauty 2012 Петя Филипова застава зад каузата за живот без насилие. Тя дори се включи като доброволец към информационно — консултативен център "Без насилие", разбра НotАrena.net.

 

Петя смята, че насилието във всичките му форми е световен проблем и бич на човешките взаимоотношения в съвременния ни свят. Освен това тя се обяви твърдо против насилието у дома и се включи активно в борбата срещу него.


Динамиката на ежедневието в новия век създаде условия за игнориране на този проблем. Екип от специалисти и експерти, работещи в различни направления, положиха началото на амбициозния проект наречен „Без Насилие„.

 

Основната идея на проекта, а е да: подпомагат хора лишени от правата си, по един или друг повод и да им покажат, че животът им може да изглежда по различен начин.


За новата инициатива Петя Филипова споделя, че се надява тя да помогне на много хора. "Целта на проекта е да повиши информираността относно причините и последствията от домашно насилие, да създаде национална информационна мрежа за пострадалите и да окаже адекватна помощ на всеки засегнат или потърпевш", казва тя.


"Популяризирането на проекти, програми и семинари с помощта на обществени и частни институции, които са пряко свързани с реинтеграция, превенция и защита, са залегнали в основата на този проект.


Основните методи на екипа за постигане на най—висока ефективност е създаване на web — платформа, привличане на специалисти и доброволци, сътрудничеството с регионални и местни центрове за оказване на помощ на жертвите.

 

Съчетаването на online групите за взаимопомощ и консултация с информация за правата на хората, води екипа до пряк контакт и събиране на факти от потърпевшите, което им дава възможност за планиране на дейността им в правилната посока", разкрива още Петя.


За финансирането и изпълнението на своите идеи, експерти и специалисти от „Без Насилие“ работят по проекти, както на регионално, така и на трансгранично ниво въвеждайки България в семейството на Европейския съюз, където целите срещу насилие се оказват общи.

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени