Млада художничка впечатли с експозиция „Търсене на непознатото“

1136
26 Февруари 2013, 18:44


Младата художничка Лили Сотирова впечатли ценители на изкуството не само с таланта си, но и с уникалното си творчество – симбиоза между поезия и живопис. 26-годишното дарование откри експозиция „Търсене на непознатото“ преди близо два месеца, а в арт средите още говорят за нея с възхищение.

 

В „Търсене на непознатото“ Лили залага на ярките цветове, които съчетава със задълбоченост и повече експресия.

 

Талантът на младата авторка е шлифован още в софийската художествена гимназия, където завършва с отличен успех. Лили Сотирова бързо се ориентира към чуждестранното обучение и днес следва дизайн в Америка. Специалността й от средното образование – живопис, обаче ярко прозира в картините й.

 

Но Лили далеч не се е ограничила само в една дарба. Тя е и поет, освен дизайнер и художник. Пише стихове и неслучайно картините й изглеждат толкова поетични и пламенни.

 

„Интересувам се силно от човешкото съзнание и се опитвам да го претворя в картините си. В тях съм използвала знака на безкрайността, като символика на моите усещания“, разкрива Лили Сотирова в тв предаване. Тя осъзнава, че талант като нейния е голяма рядкост, но не се самозабравя.

 

Не пропуска да благодари на хората, помогнали й да осъществи мечтата си. „Благодаря на Светослав Кантарджиев от Съюза на колекционерите в България за подкрепата, както и на останалите членове, които ми помагат да се реализирам“, признателна е Лили Сотирова. С тяхна помощ и с помощта на най-близките си хора авторката има много творби в частни колекции в Щатите. Но най-вече благодарение на невероятния си талант.

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени