Модната гилотина на Евгени Минчев отсече: Джулиана Гани има стил мани-мани, Маги Желязкова е същинска героиня от индийски сериал, а Михаела Филева - ретро, като дебют на Мадона

2831
13 Май 2017, 15:00


Евгени Минчев отново попари мераците на няколко родни знаменитости да бъдат модерни със своята традиционна "Модна гилотина" за вестник "Телеграф".

ГАНИ В СТИЛ МАНИ- МАНИ

От госпожица с такова претенциозно име се очаква малко повече старание. Малко повече въображение и малко повече вкус, ако ми бъде позволено да вметна. Тук е направен опит да се имитира стойка за чадър във вилата на Либераче, откъдето ни шепти лъскавото боди с пищна орнаментика. Краката, дълги като упътване за магнетофон, водят до една обикновена радио кутия, каквото представляват шортите й.


Бижуто-кръст, концентрирало се върху злополучното боди, крещи коронационната меса, позната ми под диригенството на Караян, но тук, моля ви се - под ръководството на сеньорина Гани. Гледайки всичко това смятам, че една японска дума трябва да осъвремени звучението си, а именно оригаНи. Иначе работата е от Гани- Гани, до Мани- Мани...

ЖЕЛЯЗКОВА НА СПЕШНА СРЕЩА СЪС САМАНТА!

Не човек, а Желязкова! Не модел а истинска Индира Ганди! Особено загърната в шал, „надеждны как весь гражданский флот”, както подпяваше Висоцки. Наблюдавайки в годините Маги Желязкова виждам искрено желание за модни постижения и не рядко те съществуват. Но бързо избледняват на фона на тази градска, дори плажна визия, която девалвира някой стойностни нейни появи. Под изящния шал, макар и етнически далеч от представите ми за пълен шик, моделката е облякла нещо сиво, което няма обяснение нито директно нито под дробна черта.


Стоманеносива блуза, нещо като боди в бетонен цвят, бетонират визията на Маги като неудачна. Косите, в опит да прикрият всичко това, висят безсилни, но все пак секси. Препоръчвам за госпожата пълно отбягване на индийските сериали, защита от подлагане на тези от същия часови пояс и малко по-усърдно наблюдение и изследване на Сексът и градът. Кари Брадшоу и Саманта биха били добро лятно вдъхновение за любимката ми.

ФИЛЕВА В МОДНА САТУРНОВА ДУПКА

Странни опити от страна на Михаела Филева да се доближава до Джаки Кенеди или сърдитата Коко Шанел, докато се удавя в дълбочината на черното. Погледната отдалече, певицата прилича по силует на черен флумастер, на изкривен пътен знак, комуто липсва табелата. Странно, защото досега, макар и градивно, съм критикувал екстравагантния и стил, което дано не е довело до днешната естетическа ситуация. То е като да кажете на един готвач, че слага много картофи в мусаката и той да ги замести с мушмули.


Може да е модерно някъде панталон с толкова висока талия и боди с толкова изразен бюст, но струва ми се от дебюта на Мадона, нищо свежо не се чува по въпроса. Ако Ана Уинтър не ми беше така безразлична, щях да я попитам за мнение, но дори и тя щеше да ме подкрепи. Остава да разлистим черновите на 50 нюанса сиво, за да потърсим там вдъхновение за тази скука, или може би направо бекстейджа на Грозната Бети. Сетих се. Филева, която е зодия Телец, вероятно е имала тежък сатурнов месец. Май.

НА ПАСКОВА И ЛИПСВА БУРЕ ЗА АВТЕНТИЧНОСТ

Чудя се откъде да започна. Погледът ми е като натикан в торба с усойници и всяка иска да ме издращи. Така и цветовете в елеците, пазвите и косите на Поли Паскова, ме втрисат и парализират. В тази визия парадира Козият рог, клекнало е общонародното везмо и прочие народна култура. Но култура ли е питам, когато на един квадратен метър сложиш всички познати ни тертипи и похвати, цветове и прочие калабалък...


Оценявам и аплодирам българския стремеж на певицата да съхранява и рекламира нашенското, но в такъв случай остава само да добави една бъчва на главата и кобилица през рамо за повече автентичност. Без да ми е поискан съвет, ще вметна, че един добър пример за спазване на дозата и модното приличие в жанра е певицата Гуна Иванова.

Д-Р ИГНАТОВА ДИКТУВА И СВЕТОВНАТА МОДА

Последни модни новини от Макао. Бизнесдамата д-р Ружа Игнатова поставя нова летва пред обременения от мода и естетика свят. Като домакин на внушителна конференция по въпросите на онлайн валутата, най-преуспялата млада българка по света изпълни дълга си да покаже какво предприемчивата млада жена трябва да носи за сезона. В случая - богата рокля от карирана тафта, носеща историческите ремарки на Великобритания, дворцово шушукане и размяна на реверанси.


Ягуар от пайети и тъмни перли пресича карираното пространство и изтъква господството на господарката си. Величествен шлейф следва д-р Игнатова по червения килим, докато тя, възпитана и родена в България, носи свободолюбивия дух на Англия, както и дипломи от най-престижните университети там.

ВАСИЛ НАЙДЕНОВ СЪС САКО КАТО ЮРГАН

От обсипаната с брилянти китка на Васил Найденов, към лицето му, тръгва един маратон от озадачаващи модни постъпки. Които ме дразнят и съсипват съботния ми следобед. Защото едно е да си визитна картичка на наркобос- тоест, цялата в черно и в черен плик, друго е да си звезда на естрадата и да се очаква малко повече въображение от теб. Накратко - Найденов е облечен с ентусиазма и успеха на бутиков юрган, по който агонизират шарки и шовъркат отблясъци. Заради лошата кройка или може би дори лошото ушиване, сакото прилича на опит за аристократична пижама или такава за пушене в британските замъци.


Ако е последното, то тогава къде му е ориенталската шапка, вървяща в комплект? Вместо нея, на главата найденова намираме червеникава коса, обагрена или от фризьор-патолог или от сценичната светлина. Съзирам ли в черната риза пайети или просто отблясъците се дължат на други ефекти... Или пък хитовият изпълнител е откупил гардероба на покойния си колега Емил Димитров...Но кой, кой да ми каже, Тошко Колев го няма даже.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени