Модната Гилотина на лорд Минчев посече Гала: Облечена е като диско тапет, Деян Донков сънува Сексът и градът, на Рут Колева й липсва ласо + още коментари и СНИМКИ

3249
06 Май 2017, 15:10


Празнична забавна порци от коментарите на Евгени Минчев за рубриката му "Гилотина" в "Телеграф".

ГАЛА ОБЛЕЧЕНА КАТО ДИСКО ТАПЕТ

Първомайска приветливост и предучилищна модна подготовка издават двете ми мили познати. Гала, свикнала с ранните си сутрешни превъплъщения, понякога прави нелоши избори. Днешният е някъде по средата. Десенът, като дискотапет от стар американски филм, прави фигурата и издължена, а тенът- привлекалетен. Само, че защо и е на телевизионна звезда от този ранг, да се шмугва в машината  на времето и да търси мода зад кулисите на Трамвай Желание и други поизтъркани постановки. Прическата на Гала е като за гала-вечеря, но в никакъв случай за гостуване на кафе. Вихра Петрова е надминала всяка школа по ръкоделие с ризката си, безпощадно прободена от бродерия. Един безсмислен кок люлее мнението ми от одобрително към съчувствено. Вече дори трудоустроените дами, които продават билети за театър не изглеждат така.

НА РУТ КОЛЕВА И ЛИПСВА ЛАСО

Пак няма да съм изобилие от комплименти спрямо Рут, но ще призная, че това е една от най-естествените и визии. Семпло, с дъх на окосена трева, на близки плевни и кладенец, облеченото придава на певицата вид, в който тя би могла да бъде мечтана провинциалистка, която носи менци с вода, приема китки и оголва пазва. Лайкучка и поля с маргаритки биха откроили сивото пончо, избрано в тон с червените коси. Те пък , от своя страна , уйдисват на колана, на катарамата, на обувките. Черният панталон, навярно от копринено кадифе, се плъзга съблазнително и прави трета световна война на текстила по звездата. Защото току над него, имаме боди от неясна материя, както и това грубо пончо, на което липсва ласо и манерка. Семплият грим ми допада. Скритите в косите украшения запълват ромона на водопад наблизо, но пък за сметка на него, дрънчат с подобна сила. Ако трябва тук да сравня с растение госпожицата , може би това ще е глухарче. Стройно и оформено, до първото подухване на модния вятър.

ТЕРЗИЙСКА В  ЦИКЛАМЕНО НА ПРИЕМ

Камелия Терзийска е от поколението млади и успешни бизнесдами, с които обществото се съобразява. Освен професионалните си успехи , като притежател на Брейнсторм консулт, Терзийска управлява отлично и гардероба си. На пищен прием, по повод 10 годишнината на Брайдъл фешън, тя представи рокля в един сложен, подценяван, но създаден за висшата мода цвят. Цикламеното, въведено още някога от Ив Сен Лоран, подкрепено от Валентино и другите модни магьосници, цъфти върху Камелия и защитава цветното и име. Прическа, бижута и поведение, надграждат образа на успялата жена, която вече 20 години управлява с твърда ръка бизнеса си. Анелия Петкова- домакин на събитието, потвърждава водещата и неизменна роля на червеното. Дантела, пищно деколте и ювелирна фризура, поставят бизнесдамата в Топ 5 на вечните диви.

БЯЛ ПАНТАЛОН ПРЕСЛЕДВА ДЕЯН ДОНКОВ

Деян Донков сънува Сексът и градът или Сексът и градът сънува него... Дилема, която се крие в плавното модно пътуване на актьора от откровена бригадирска визия, до стари серии на сериала. Дънковото сако отдавна е пуснало молба и автобиоГафия за преместване на по-лека длъжност а тениската опитва самоотлъчка, но е заточена там  по закони, отпреди падането на Брежнев от власт. Бял панталон ме преследва в живота- магистрала на почудата, която отвежда до самодоволния лик на Донков, се лее в текстил и поза, за която може би трябва да се изкаже Превер. Пръстените на ръцете му са повече от моите, когато не си намирам очилата а прическата моли възкресението на Видал Сасуун. Намигвали сме си с Деян по купони, затова ще му намигна и днес... Какво по-хубаво за него от красив бял костюм, с артистичен цветен шал, светлозиня тениска и шапка. Да, ще каже Донков- „Аз да не съм Евгени Минчев, бе...” И точно в това ще бъде много, много прав.

ИЛИЯНА РАЕВА ЗАДМИНА ЛЬО ПЕН

Моля, помогнете! Това снимка от президиум на Априлския конгрес  ли е или от скорошна предизборна кампания? Или , недай Бог- изпращане до последния му път на близък...Тъгата тук варира от помръкнало синьо до помпозно , позитанско червено. Мария Петрова се е примирила с униформата, със сукното, със синята комсомолска риза, каквато не зная дали произвеждат дори, камо ли да продават. Илияна Раева-с патетичен костюм, аха да се приближи до визията на мадам Льо Пен, но несъответствията в прическата и националността избутват назад тази прилика. Докато прическата на Раева е модно главоболие, то тази на Мария е удар с тесла върху всички познати ми коафьорски опити. В дълбокото деколте на Илияна бръмчи осата на една закъсняла непринуденост, която ще сравня с това, Нешка Робева да носи рипсен чорапогащник на прием в резиденция Бояна. Познавайки отдавна двете ми гостенки днес, ще им предложа стилистика, която да ги освежи. Като начало запалете камината. Отпуснете се, смъкнете горната част на дрехата. С плавно движение оголете лявото, после дясното рамо. Затворете очи и хвърлете каквото можете в огъня. Всеки домашен халат на баклавички би бил далеч по-подходящ от изхвърленото.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени