Може да ви уволнят, ако сте твърде секси

1285
24 Декември 2012, 17:14


Висшият съд в американския щат Айова отсъди, че работодателите могат да уволняват свои подчинени, ако са прекалено привлекателни, разбра HotArena.net.

 

Правният прецедент бе вкаран в действие след един любопитен случай, при който магистратите трябвало да отсъдят коректно ли е уволнена асистентката на зъболекар, чиято жена я смятала за заплаха, да бъде отстранена.

 

Стоматологът Джеймс Найт дал показания, според които в няколко случая е казал на Мелиса Нелсън, че дрехите ѝ са прекалено впити и разкриващи "смущаващи подробности" от тялото ѝ.

 

Впоследствие двамата започнали да си разменят съобщения, които отначало били служебни, но накрая се стигнало до объсждането на въпроси като колко често Мелиса е имала оргазми.

 

Когато съпругата на Найт разбрала за "чата" тя настояла палавата асистентка да бъде уволнена, защото е "огромна опасност за брака".

 

Мелиса решила да даде Найт под съд за неправомерно уволнение, като впоследствие и двете страни признали, че тя и той никога не са флиртували фактически.

 

На състоялото се впоследствие дело, съдебните заседатели – всички мъже, заявили, че в този случай основният въпрос е дали даден служител може да бъде уволнен, само защото е възприеман от работодателя като обект на желание, въпреки че не е извършил фактически флирт.

 

В крайна сметка, съдът отсъдил, че шефът има право да уволнява служители, ако са прекалено атрактивни, въпреки че не са предизвикали изневяра, пишат от inews.bg
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени