Момче без крака печели „България търси талант” (Пламен е сигурният победител)

2166
17 Май 2015, 12:00


20-годишният брейкър Пламен Любенов, който няма крака, е сигурният победител в шоуто „България търси талант”, научи HotArena!

 

Младежът в инвалидна количка подлуди зрителите и разплака журито още с първата си изява на сцената. Разчувстван от изпълнението на Пламен, Иво Сиромахов излезе на сцената, за да го прегърне, пише „Уикенд“.

 

Любенов не само, че премина в следващия кръг на предаването за хора, демонстриращи някакъв талант, но и стана финалист. Според хора от кухнята на шоуто, Пламен е фаворитът на журито за спечелването на голямата награда – 60 000 лв., и е единственият, успял да вдигне публиката в залата на крака след всяко свое изпълнение.

 

Житието-битието на Пламен е изпълнено с перипетии. Варненецът се родил с проблем на двата крака. Живеел с родителите си до 3-годишната си възраст, но почти нямал спомени от истинското си семейство. След това те го изоставили в дом за деца с физически увреждания в Луковит, но не дали разрешението си за неговото осиновяване.

 

Пламен имал право да излиза само до близкия магазин и често бягал от дома, за да се откъсне от тягостната обстановка, в която живеел – сред хора с недъзи. Скоро обаче и други деца започнали да му подражават. Преместили го в друг дом във Варна, където учил обущарство. Получавал инвалидна пенсия, но се прехранвал и като танцьор на улични танци.

 

Преди няколко години на Пламен му се наложило да издири родителите си. Имал участие в Румъния, но тъй като бил непълнолетен, трябвало да поиска разрешението им да излезе зад граница. Срещнали се, оказало се, че двамата вече са се разделили, но Пламен не пожелал да ги види отново. Продължил да се среща единствено с трите си сестри.

 

„На никого не се сърдя за нищо. Станалото-станало, но никога няма да кажа „мамо” на тази жена. В мен няма такива чувства”, споделя изоставеният младеж. Макар че вече предусещал голямата си победа, той не се вълнувал толкова от самата награда, колкото от възможността, която ще получи след като стане известен.

 

„Даже не знам каква е наградата. Мечтата ми освен да победя в „България търси талант”, е да стана хореограф и да имам своя школа за интегрирани танци за хора с увреждания. Преди никой не искаше да ме вземе на работа. Един приятел ме взе в денонощния си магазин като продавач”, разказва перипетиите си танцьорът.

 

Въпреки недъга си, всеки ден той тренирал стрийт фитнес и брейк по 2-3 часа. Отскоро имал и приятелка. Запознали се докато Пламен събирал пари, за да отиде на обучение по стрийт фитнес в Ирландия на обучение. Девойката, която в момента учела за зооинженер, участвала в кампанията по набиране на парите.

 

Отскоро двамата живеели заедно в Несебър. „Живеем на третия етаж и всеки ден тя ми носи количката нагоре-надолу, докато аз се катеря по стълбите”, споделя Пламен.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени