Музиката преди години: Подтиквала към учене и постигане на цели с акъл? Новото поколение изпълнители: Амбиции се гонят само в кревата и с тъпотии (Анализ)

2153
18 Септември 2017, 14:28


Читател на HotArena е бесен на метаморфозата, която търпи българската музика и изпълнители от известно време. Той сравнява близкото минало с настоящето и намира промените за кошмарни, пошли и водещи към дъното младото поколение. Според създателя на краткия анализ преди никой не се интересувал от визия, а талантът и посланието са били на пиедестал, докато в момента всичко е комерсиализирано до такава степен, че певци стават хора, които изобщо не могат да пеят, а в творчеството им няма нищо смислено и стойностно.

 

 

На времето имаше истински изпълнители и музика, сега правим известни някакви си малолетни и тъпи момичета. Когато аз бях дете, имаше 3 вълни на музиката в България. Първата, разбира се, бе чалгата. Но тогава на никой не му пукаше дали са дебели, ниски, слаби и т.н. Те имаха глас и хората знаеха песните им. Звучаха отвсякъде. Говоря за  Рени, Глория, Ивана, Софи и т.н. Те никога не парадираха със скъпи дрехи, клипове, а с глас и хората ги обичаха.

 

 

След това дойде вълната на "лошите момчета". Гумени Глави, Спенс, Ъпсурт и т.н. При тях вече имаше малко показ на пари (който те всъщност нямаха), но и до ден днешен няма човек, от което и да е поколение, което да не знае техните песни.

 

Сега качваме на пиедестал Криско (една негова песен не мога да запея - толкова са запомнящи), чиито фенове са 9-годишните. Е, мерси.... няма да те помни никой след 5 години...

 

 

След това третата вълна поп музиката.... Д2, Каризма, Белослава, Стенли и още много. Но всички знаем техните песни, нямаше човек в България, който да не можеше да запее някое тяхно парче.

 

 

Сега няма такива изпълнители.... сега е времето на скъпите клипове и дрехи, на тъпи до безумие млади момичета, които не могат да пеят, но имат по 5 операции. Сега правим известни някакви парцали , които се надпреварват коя с кой ще спи я за клип, я за нови дрехи. Едни и същи клонинги, всичките са с еднакви глас, визия, песни, видеа... Сега малките момичета не знаят какво е да учат, за да постигнат всичко сами... Виж Галена или Преслава са от село, пък сега имат толкова пари... Учат младите, че всичко се постига в кревата.... че най важното са скъпите дрехи, прически и коли.

 

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени