Над 100 танцови двойки мериха сили в „Sofia Open Dance Festival” (Снимки)

1100
25 Октомври 2016, 14:43


На 22-23.10.2016 в зала Универсиада, гр. София се състоя второто издание на открития международен танцов фестивал „SOFIA OPEN DANCE FESTIVAL”. Фестивалът е посветен на изкуството на състезателните бални танци и се организира от Българска Професионална Танцова Асоциация (БПТА) под егидата на Световния Танцов Съвет (WDC).

В него взеха участие над 100 танцови двойки от 13 държави,  измежду които и представители на водещи сили в състезателно танцовото изкуство - Англия, Италия, Русия, САЩ и др.

От името на УС на БПТА беше връчен благодарствен плакет за благородната подкрепа и  неоценимата помощ, в организацията и провеждането на международния фестивал на изкуството на балните танци на бизнес дамата и меценат Гергана Ташкова, която имаше удоволствието и честта да награди победителите: в Стандартните танци  - танцовата двойка от Швеция Арго Обликас - Каша Яковска и в Латиноамериканските танци: танцовата двойка Петър Даскалов – Зия Джеймс шампиони на Англия (шампиони на Англия за 2016 г.).

Главното събитие от Фестивалната програма беше открития Международен шампионат по Стандартни и Латиноамерикански танци -“SOFIA OPEN WDC  AL Championship” , който се проведе на 22.10 (събота) и завърши с блестящ танцов спектакъл поднесен на зрителите във Финалите и Гала Шоуто на вечерта, в изпълнението на най-добрите танцови двойки, както и от специалните гости на фестивала – многократните шампиони на Англия за професионалисти в стандартните танци – Уорън и Кристи Бойс. 

В състава на съдийската комисия за този престижен шампионат участваха имена легенди в света на състезателните бални танци – Мелия (Полша), Каролин Смит (Шотландия) и Юри Батагели (Словения). Сред участниците в  шампионата по Латиноамерикански танци бяха и миналогодишните победители  и любимци на публиката – двойката Петър Даскалов – Зия Джеймс, които успешно защитиха титлата си от миналата година и отново вдигнаха на крака многобройната публика в зала Универсиада. Официални гости на събитието бяха известни имена от българския бизнес и културен елит: адв. Биляна Тончева, Мая Косева, Виктория Кесаровска, Анелия Петкова, Мирела Ненчова, Славка Занева и дамите от Лайънс клуб Витоша, дошли да подкрепят фестивала и да се насладят на прекрасните изпълнения на танцовите двойки поднесени им с любов и много стил от организаторите - БПТА.

На 23.10 (неделя) се проведе Открито състезание за начинаещи и средно напреднали танцьори, танцови двойки и формации, с международно  участие, преминало с голям успех. Фестивалната програма завърши с международен Уъркшоп със световно известни лектори – професионалисти, взели участие в съдийските комисии на фестивала.

Класиране в основните дисциплини:

Amateur LA

Sofia Open Dance Festival 2016 Sofia 22-23.10.2016
MasterDance ® MasterSoft
ORDER IN FINALS
Place / Couple / Country
1  Petar Daskalov - Zia James ENGLAND
2  Francesco Garofalo - Magdalena Amelia StrzesnicITkaALY
3  Vadim Potapov - Elena Pilipenko ITALY
4  Angelo Serena - Cristiana Serena ITALY
5  Maxim Stadnik - Athina Paliologou GREECE
6  Liubomir Yakimov - Valentina Markova BULGARIA
7 Bozhidar Elkin - Elena Dumanova BULGARIA

Аmateur ST
Sofia Open Dance Festival 2016 Sofia 22-23.10.2016
MasterDance ® MasterSoft
ORDER IN FINALS
Place / Couple / Country
1  Argo Oblikas - Kaja Jackowska SWEDEN
2  Florin Vlad - Natalia Linda OConnor USA
3  Nico Russo - Francy Geremy ITALY
4  Ilya Volkov - Ekaterina Stasiuk BELARUS
5  Dimitar Georgiev - Zornitsa Varbanova BULGARIA
6  Koryakin Ivan - Obukhova Marina RUSSIAКоментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Владислав Тонев
Преди 1 година
0
Поредното доказателство, че доброто взаимодействие между истински партньори дава добър резултат. Пожелавам на организаторите това събитие да се утвърждава и да добие още по-голяма популярност. Нека с годините организацията става по-добра, а недоразуменията да ги няма!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени