Нагласени ли са случките в риалити форматите

1864
02 Март 2013, 14:28


Мистерията около конфликтите в родните риалити формати е на път да бъде разкрита. От край време зрителите се чудят дали историите, които ни поднасят продуцентите са истински, научи HotArena.net.


Оказва се, че голяма част от публиката е на мнение, че всички предавания са нагласени. Оказа се обаче, че някои неща просто няма как да бъдат режисирани.


Голяма част от нещата, които се случват в риалити форматите са истински. За да не губи обаче шоуто, екипът просто поставя участниците в различни ситуации, надявайки се, че те ще реагират по начин, който ще ги представи в по-различна светлина, пишат от chudesa.net.


На зрителите подобни експерименти също се харесват. Типичен пример за това са писмата от близките, които звездите в шоуто получават и задачите, които целят да ги злепоставят.

 

Ефектен трик са и т. нар. „напътствия на треньора”. Всъщност никой не провокира директно звездите, към една или друга стъпка. Просто случаен разговор между членове от екипа, може да отключи доста сериозен конфликт сред участниците в шоуто.

 

Друг доста популярен метод за привличане на внимание е монтажът на думите на участниците и набелязването на „черна овца”. Не че участниците не са казали нещата, които им се приписват. Просто са казани в различни разговори.

 

И не на последно място – съществуват риалити формати, които си служат с директни лъжи. Така например в САЩ често се търсят призраци, духове и т.н. И зрителите наистина ги „чуват”. Това обаче се оказва чисто и просто монтаж, които е успял да привлече интереса на публиката.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени