Най-красивата мис Югославия с трагична съдба (Защо се самоубива?)

2631
07 Май 2016, 12:17


Красавица от Дубровник се превръща във втора по красота на мис Свят, но отнема живота си при неизвестни обстоятелства. Най-красивата мис Югославия се прочува в цял свят, но съдбата я бележи с трагично клеймо, научи HotArena.


През 1966 година светът е удивен и възхитен от Никица Маринович – красива жена, която за първи път представя страна от Източния блок на конкурса мис Свят. Тя е и първата представителка на Югославия, като участничка в международния конкурс. И единствена получава второ място, ставайки първа подгласничка на мис Индия Реита Фариа.


Изборът на Никица съвсем не е случаен. Откриват я на улицата в Дубровник, редакторите на „Политика Базар”.


Шефката на женското списание не одобрява нито една от кандидатките и тръгва сама да намери представителка за конкурса мис Югославия. Натъква се напълно случайно на Никица, която по това време още е и непълнолетна.


Да бъде убедено момичето да участва в конкурса е предизвикателство, а още по-трудно е да се убедят консервативните й родители. Девойката е толкова свенлива, че дори отказва да носи бански от две части на световния форум, но най-накрая е убедена от организаторите.


И докато останалата част от света очаква да види като мис Югославия яка работничка с ръце като чукове и войнишка униформа, журито и публиката направо изпадат в амок. На подиума се появява нежна красавица, която успява да затъмни всички останали претендентки, пише kliuki.ws.


Единственото, което пречи на мис Югославия да спечели титлата мис Свят,  е отказът й да окуражава американски войници във Виетнам, тъй като по това време Америка е срещу Източния блок. Мис Индия смело слага подписа си под тази точка в договора и получава короната на мис Свят.


Въпреки това светът не иска да забрави Никица и следват покани за филми в Холивуд, реклами и снимки. Тя отклонява всички предложения, мести се в Белград, където малко по малко потъва в анонимност.


След два неуспешни брака, кралицата на красотата изчезва безследно. За да се прочуе през 2008 година, но при трагични обстоятелства – намерена е мъртва в дома си, след като се е самоубила при неизвестни обстоятелства.Легендите носят, че се е самоубила заради тежка болест, други твърдят, че е била в депресия, а трети – че се е самоубила от мъка, че е стара, сама и разорена. Какво се е случило с нея след двата развода и привидно успешната й кариера като дизайнер, никой не знае. Дори собственото й семейство се е заклело да мълчи по въпроса и да пази тайните й.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени