Най-голямата щерка на Софиянски – Елена, подкара хеликоптер

3029
17 Октомври 2014, 10:54


През 2006 година съпругата на бившия кмет на София Стефан Софиянски – Алиса, изкара пилотска тапия. Сега и голямата му дърщеря Елена се готви да полети, само че с хеликоптер, научи HotArena.net.

 

Първородната наследница на Софиянски сключи тихомълком брак в края на август с любимия си Лъчезар Йорданов, собственик на вървежния „Баш бар“ на къмпинг „Градина“. Ели не си пада много по сантиментите и церемонията беше в съвсем скромен кръг, за разлика на тази между сестра й Ива и Антон Божков година по-рано, пише в. „Всеки ден“.

 

Голямата дъщеря на екскмета го раздава бизнес дама и именно сериозните капитали, които върти, заемат по-голямата част от времето й. Те са и причината младата дама да се обзаведе с хеликоптер. Машината ще й бъде необходима, за да посещава завода си за консервиране на плодове и зеленчуци край Лясковец.

 

В момента изграждането му върви с пълна пара, а инвестицията на Софиянска е на стойност 7,2 млн. евро. Близо половин милион от сумата ще глътне изграждането на модерна площадка за вертолети, която ще позволи на Елена с лекота да достига балканската дестинация и да наглежда бизнеса си, без да върти волана из завоите на Великотърновска област.

 

В началото на лятото Софиянска получи Специална награда за икономическо развитие от общината заради рекордната инвестиция в Лясковец. Призът й беше връчен по случай празника на града от кмета д-р Ивелина Гецова.

 

„Защо не й дадат някой медал и за заслуги към гражданската ни авиация? Да не сме някой султанат от Залива, та да обикалят някакви баровци с хеликоптери нагоре-надолу? Само плашат добитъка“, цъкат с език местните жители.

 

Ели е мъжкото момиче в женското семейство Софиянски и ролята на пилот й допада напълно, твърдят близки до фамилията. Тя е наследила изключителния бизнес нюх от дядото на Стефан Софиянски, който се е занимавал с овощарство и е бил сред най-големите търговци на сортови семена в цяла Югоизточна Европа.

 

Той бил съден от Народния съд и убит от комунистическия режим, а след 10 ноември земите му били върнати на семейството. Именно върху тях с еврофинансиране Елена прави в съдружие завода и площадката в Лясковец.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени