Научихме ли се да пазаруваме здравословно?

1330
14 Март 2014, 14:00


Имаше ли полза от постоянното тръбене в медиите за вредните ГМО-та, за опасните Е-та, които се съдържат в огромни количества в някои хранителни продукти? Научихме ли се да пазаруваме здравословно, полезно?!

 

Проучване показва, че все повече българи държат на качеството на продуктите и не пренебрегват какво пише на опаковката.

 

„Разбира се, че гледам етикета и съдържанието – човек е това, което яде! Абсурдно е купя за децата продукт, на чиято опаковка са изписани много E-та. За мен преди всичко е важно здравето и затова приветствам подобни вериги магазини, които следят за качеството“, разказва майка, която срещаме пред така модерните последно време киоски Lafka.

 

В действителност от компанията „Табак маркет“, чиято е идеята за националния бранд, са изключително стриктни за спазването на всички европейски изисквания за качество. Строго се следи не само качество, срок на годност, но и за преобладаващи продукти без ГМО, без вредните Е-та, без консерванти.

 

Нещо повече – веригата магазини се старае да залага на българските продукти и да възроди националното производство, което е похвално.

 

Може би наистина най-накрая ще кажем, че сме научили да пазаруваме здравословно. Все повече българи се стараят да купуват продукти от качествени вериги, осъзнавайки, че здравето е преди всичко. Процесът е бавен и се случва постепенно, но щом вече собствениците на вериги магазини мислят в тази посока, това е сигурен знак за промяна към по-добро.

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Леко с рекламата
преди 4 години
0
Оляхте се с тия реклами на Lafka, то вече очевадно стана, че ви бутат по някой лев да ги хвалите. Цяла България иска Lafka на Пеевски да се махне, само вие ги хвалите
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени