Невероятната съдба на Николина от Биг Брадър: Локва на магистралата едва не я погубила! Мъжът й умира от рак на 26 г.

2795
23 Август 2015, 15:00


Николина Маркова, която влезе предпоследна в Къщата на „Биг Брадър”, има невероятна и много тежка съдба, научи HotArena.

 

Дипломираната юристка първо оцеляла в изключително тежка катастрофа, а след това загубила бащата на дъщеря си след неравностойна битка с рака.

 

Николина е на 29 години, родом е от Варна. Преди 12 години обаче сменя морската столица със София. Първо завършва образованието си, после се устройва и на работа, пише "Уикенд".


Често пътува до морето, за да навести приятелите си. Магистралата към Варна, пропътувана от младата жена толкова много пъти, обаче е можела

 

да се превърне в нейно лобно място

 

В една майска нощ на 2009 г. Николина за пореден път натиска педала в посока изток. Близките й я очакват с нетърпение в конеферма близо до Каварна, за да кръсти конче, родено на нейния рожден ден – 13 май.  Нарича го Маджестик (от англ – величествен).

 

„Трябваше да пристигне вечерта. Обади ни се, че пътува и, че всичко е наред. До след 20 минути по-късно, когато е станала катастрофата. Тогава магистралата към Варна още не беше ремонтирана и имаше участъци в изключително лошо състояние. Валяло е дъжд и следствие на „водна възглавница” при преминаването върху огромна локва, тойотота й е изхвърлена от пътя. Преобръща се 4 пъти…”, разказва как се е стигнало до зверския пътен инцидент братът на Николина – Стефан Марков.

 

„Водна възглавница” или т.нар. аквапланинг се счита за една от най-големите опасности на пътя. При нея поради високо ниво на водата на пътя, между контактното петно на гумата и пътната настилка се образува клин. Пред гумата се надига водна вълна, която не може бързо да се оттече. В екстремни ситуации по този начин гумите губят напълно контакт с пътя и не могат повече да предават спирачно усилие или да завиват, при което

 

автомобилът става неуправляем

 

Цяло чудо е, че след четирикратното салто на Тойотата, жената зад волана се измъква жива. „Още нямам обяснение за това… Колата беше цялата изпотрошена, единственото здраво място беше една от седалките. Тотал щета, застрахователят дори не прави опит да описва щетите. Сестра ми е много силна жена, и като психика, и като характер. Тя е мъжко момиче. При едно такова събитие всеки друг би рухнал, но тя, когато линейката ни я докара няколко часа по-късно, излезе с усмивка от нея и каза: „Благодарна съм, че съм жива! Е, имам малка щета – счупен нокът”, опитвайки се нас да успокои, вместо ние нея. Възхищавам се на нейния дух”, споделя още Стефан.

 

Другите леки травми от катастрофата, предимно натъртвания по гърба, отминали бързо и след тази нейна първа близка среща със смъртта, не след дълго на улицата на Николина изгрява слънце. Среща Михаил, чаровен млад мъж, който работи в сферата на телекомуникациите.

 

„Да, след катастрофата всичко изглеждаше, че се нарежда перфектно.

 

Срещнах бащата на дъщеря ми

 

и станахме много щастливо семейство. И точно когато си помислихме, че вече имаме пълното щастие, разбрахме една много тежка диагноза - оказа се, че той е тежко болен”, разкри във визитката си брадърката.

 

Диагнозата е рак на стомаха в четвърти стадий. Допреди да поставят точната медицинска констатация мислели, че 26-годишният Мишо има язва или гастрит.

 

„Той нямаше никакви оплаквания. Изглеждаше толкова жизнен и когато разбрахме за заболяването му, никой не можеше да повярва. Веднага започна да се лекува, но след 3 седмици ни съобщиха, че е починал”, разказват бивши колеги на младия мъж.

 

Николина и семейството й опитали всичко възможно, за да спасят Мишо. Направени му били десетки изследвания, имали готовност за опити за лечение извън България. Лекарите обаче ги попарили с думите, че каквото и да сторят, ще е твърде късно. „Времето, което ни казаха, че му остава, беше един месец.

 

Борихме се с всички сили

 

и абсолютно до последно, но за съжаление загубихме”, призна с насълзени очи красивата Николина. През ноември 2012 г. съдбата я разделя завинаги с бащата на нейната дъщеря.

 

„Въпреки всичко, тя намери смисъл да продължи живота си. Преди да влезе в шоуто, ми каза, че това ще е един от приоритетите й в Къщата – да покаже на изправените пред трудности млади хора как да ги преодолеят и да излязат от тях със силата на духа. Николина иска също да създаде фондация, на която една от целите й ще е да подпомага хора и деца, болни от рак”, казва още нейният брат.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени