НЕВИЖДАНО! Чалгата и рапът ръка за ръка! Изпратиха първокласници! (МНОГО СНИМКИ)

4499
21 Септември 2014, 10:03


„Ама мамо, това ли било училище?! Питат ни по една гатанка и ни пращат да си ходим…“

 

С този въпрос се обърнали близнаците на Мая и Крум Савов след първия учебен ден, узна HotArena.net.

 

Те още си нямат и на идея какво ги очаква. Заедно със сина на Алисия, децата на Мая и Крум тази година прекрачиха за първи път прага на Италианския лицей.

 

„Честит първи учебен ден на всички ученици и най-вече на брат ми Валерко! Да сте здрави и ученолюбиви“, му пожела през Фейсбук малката Никол, второто дете на Божинов.

 

Да влезеш в Италианския лицей не е никак лесно. Бройките са ограничени, а децата минават през сложни за възрастта им изпити.

 

„Например, трябваше да разделят фигура на три равни геометрични фигури, което за дете на 6 години е доста сложно. Имаха за задача да определят кой звук къде се намира в думата, включително и „Ъ“, което е трудно и за някои възрастни“, разказва Мая пред „24 часа“.

 

Затова са минали през предварителни курсове и в крайна сметка са били приети.

 

Хванати за ръчичка, за първи път прекрачиха прага на училището и децата на фолк изпълнителите Азис и Мария, както и на рап певците Устата и Енчев. Да, това не се вижда всеки ден.

 

И на родителите не им е лесно

 

Да имаш първокласник в дома променя живота ти на 180 градуса. Ставаш вече с час и половина по-рано, учиш уроци, четеш заедно с първолака, ходиш на родителски срещи и прочие задължения на родителя.

 

Изпитанието за Енчев например е започнало още на 15 септември. „Вече цяла седмица се влача с болки във врата, схванат съм. На първия учебен ден на Георги, бях фотограф и едновременно с това носех на врата си по-малкия ми син Александър. Още ме боли“, смее се рапърът.

 

Синът му ще учи в 88-о основно училище в София с усилено изучаване на изобразително изкуство.

 

„Няма страшно, тате, трудното идва след края на училището“ – с тези думи Устата се опитвал да успокои дъщеричката си Ема, която също е първокласник тази година. Тя била много притеснена, преди да прекрачи прага на 145-о СОУ.

 

Същото притеснение тази година изпитаха най-малкият син на Къци Вапцаров, синът на Искрен Пецов, дъщерята на певицата Мария и много, много други.

 

Стела Йорданова
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Дорето
преди 3 години
0
Оффф като вземете да наблягате на това, в колко елитно и акъпо училище учат!И дъщеря ми учи и там и какво от това? С пари можеш да учиш и на Марс! И като запишете че са били приети там! Приети да,ама заради това че си плащат!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Сани
преди 3 години
0
МАРИЯ ОТ ЗОР ИЗПРАТИ ДЕТЕТО СИ НА ШЕСТ ГОДИНИНКИ В ПЪРВИ КЛАС.ЗАЩОТО ДОГОДИНА ГУЩЕРА МОЖЕ ДА ГО НЯМА И НЯМА ДА ИМА КОЙ ДА ПЛАТИ ЗА ДЕТЕТО Й ДА ВЛЕЗЕ ТАМ.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
-
преди 3 години
0
Ама вие вярвате,че в Италианския лицей всички деца на богаташи влизат с изпит ли? ;)
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
gabriela
преди 3 години
0
на отварачката детето каква чанта има...... ще отнесе доста подигравки въпреки че е скъпа.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени