Николай Гигов фалира!

3852
21 Февруари 2015, 14:18
Футболния бос Николай Гигов фалира. От месеци бащата на водещата Ели Гигова има финансови проблеми, а любимият му отбор „Локомотив“ затъва в дългове, научи HotArena.Причина за това е крахът на оръжейния му бизнес, след като бизнесменът Петър Манджуков го измести от търговията с оръжие.


Гигов, който бе оръжеен бос номер едно на България се оказа пред фалит, а от състоянието му от 75 милиона вече няма и една трета.Първи дял от бизнеса му с оръжие заграбиха бившите му гардове Пламен Галев и Ангел Христов, които днес Интерпол издирва. Освен това компанията му „Делта–Г“, която бе лидер в оръжейния бизнес от 1996 година насам, вече не е негова собственост.Подобно е положението и с останалите фирми на Гигов „Екотайм“ и „Ер Игъл“, както и голяма компания за преработка на отпадъци, която също вече не е под негово управление. Всъщност единственото, което оръжейния бос управлява, е футболния клуб „Локомотив“ (Сф).
Говори се още, че Гигов е продал и къщата си в Париж, за да може да финансира отбора. До миналата година спортния клуб имаше дългове за няколко десетки хиляди, но сега ситуация е по-сложна.В търсене на свежи пари Николай Гигов планира да продаде и луксозния си апартамент в Париж, както и други свои имоти. Но според източници на „Всеки ден“, той много скоро ще се откаже от скъпото си хоби, тъй като няма никаква възможност да го поддържа.Още през 2013 година Гигов призна, че има финансови проблеми и бизнесът му е засегнат от кризата. Но сподели също така, че не може да коментира, защото влиятелни хора, работят с него и е възможно да му се обидят.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени