Новият културен министър Владо Пенев: Как да докажа, че не съм гей?!

4501
31 Март 2013, 10:00


На новия ни културен министър Владимир Пенев ще му се наложи едновременно да влиза в няколко амплоа, научи HotArena.net.

Освен да се вживява в ролята на комисар Попов в криминалния сериал „Под прикритие", да се вмъква в кожата на гущер в пиесата на Едуард Олби „Морски пейзаж“, да репетира усърдно и за още няколко постановки. В същото време трябва да се явява в точен ден и час за главната си роля — ролята на културен министър и да преодолява всички подводни камъни, които го очакват.

„Не ми е ясно как ще успея с цялата тази работа. А и имам само два месеца да свърша нещо в министерството. Сега осъзнавам колко големи очаквания има към мен. Лесно ще ме намразят, ако решат, че съм станал министър, само и само да си начеша егото", оплакал се пред свои колеги Владо Пенев, който стана особено популярен покрай ролята си на комисар Попов в криминалния сериал „Под прикритие".

По време на сдаването на караула от старото на новото правителство бившият вече министър-председател Бойко Борисов се спря за доста дълго време при Пенев, за да го разпитва дали комисар Попов ще оживее и ще играе решаваща роля и в новия сезон на „Под прикритие". В момента министърът на културата е изцяло зает около изявите си в новия сериал на БНТ—„Недадените", където влиза в ролята на митрополит Кирил, помогнал за спасяването на българските евреи по време на Втората световна война.

„Наистина поех доста роли и всичките са ми еднакво интересни, така че не мога да лиша една от усилия и репетиции за сметка на друга. В момента полагам големи усилия, за да изглеждам по-зъл и пресметлив. В сериала „Четвъртата власт" ще пресъздам образа на корумпиран бос на футболен клуб—Оги Боклука. Страшно ме зарадва това предложение, тъй като исках да избягам малко от влиянието на добрия комисар Попов", признава си Владо Пенев.

Преди да отговори с „да" на предложението да поеме министерски пост в служебното правителство той се обажда само на един-единствен човек, за да се посъветва с него. От другата страна на телефонната линия е Марта Вачкова, която предупреждава своя някогашен любовник и настоящ най-добър приятел за всички подводни камъни, които го очакват, ако се нагърби с ролята на културен министър.

Владо и Марта се запознават още в първи курс на ВИТИЗ, а прохождащият актьор има определено негативно отношение към дъщерята на Григор Вачков. На всеослушание той обявява, че не може да търпи наглите връзкари, които благодарение на родителите си вървят напред в професията.

„Бях толкова гневен към Марта, че исках на всяка цена тя да се провали пред преподавателя ни Николай Люцканов. Самият аз бях един доста свит и пъпчив младеж. Приятелите ми щяха да изпопадат от смях, когато им казах, че ще става артист. Някак си ме приеха, но бях абсолютно сигурен, че проф. Люцканов ще ме изрита от класа си. През цялото време се успокоявах, че и връзкарката Вачкова ще се изложи пред останалите. Още в първия час тя се представи страхотно и впечатли всички ни. Ненавистта ми много бързо се обърна на симпатия, която почти веднага прерасна в любов", спомня си Владо Пенев.

По това време двамата с Марта са на по 20 години и започват бурна любовна авантюра. Дори след като се разделят, остават добри приятели и точно Вачкова е най-сигурната опора на Пенев по време на развода му.

Най-голямата трагедия в живота на Владо Пенев е смъртта на сестра му. Преди няколко години тя се спомина от коварна болест само на 45.

„Бяхме много близки. Нямаше ден, в който да не се чуем. Много изстрадах смъртта й, месеци наред бях потопен, нищо не ми се правеше. Но в един момент приех всичко това философски. Това е живота. Надявам се там, горе, да е по-добре и да се смее от сърце на глупостите, които вършим тук”, вдига рамене Владо Пенев.

Налага се след кончината на сестра му Владо да се погрижи за децата й. Той отглежда като свои племенниците си, помагат баби и дядовци. Темата обаче е болезнена за актьора и той избягва публично да говори за това.

Иначе злостните клюки не подминават и него. От години в театралното съсловие се говори, че проявява особен интерес към своя пол. Бракът му бил за парлама, а пък и що за мъж може да си легне с Марта Вачкова?! Пенев, който обожава да шие женски дрехи и е истински майстор на шева и кройката, изобщо не се ядосва на подмятанията.

„Сам знам добре кой съм. Не съм педераст, но не смятам да бия барабана публично. Който каквото иска да си мисли за мен—нищо, подметнато по мой адрес, не може да ме уязви, просто защото отдавна съм се извисил над злобата и евтините сплетни. А и не мога да се изявявам като селски нерез и да доказвам мъжествеността си по най-примитивния начин”, лаконичен е Владо Пенев.

Иначе според запознати преди години той е бил лансиран от покойния Николай Бинев и често го посещавал в дома му, за да взима „уроци” по майсторство. В по-нови времена клюкарите го обвързваха с Владо Карамазов — причината са безконечните воаяжи на двамата мъже из всички краища на света. В Китай например стояха повече от 3 седмици, при това в една стая. Когато обаче за твърде близките им отношения се разчу, двамата замразиха дружбата си, пише "Всеки ден".
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени