Ново хоби завладя футболните фенове! Събрат картички на играчи!

1800
04 Април 2014, 16:00


Ново хоби е обзело футболните фенове, научи HotArena.net! По примера на западните запалянковци, родните почитатели са започнали да колекционират картички с футболни играчи.

 

Тази мания е добре позната на Запад, където масово си събират картички с волейболисти. След години те имат такава стойност, че са правили не един или двама техни притежатели – милионери! Верните фенове на волейболисти, например, са готови да дадат хиляди долари само и само да имат картичка с автограф на техния идол.

 

Подобна мания се забелязва от известно време и в България. Продавачи от така популярните в последно време киоски Lafka например отбелязват изключителен ръст на закупуването на картички с футболисти.

 

„Продаваме ги в комплект по няколко картички вътре и страшно вървят. Имам редовни клиенти! Струват само 2 лева, но се изкупуват като топъл хляб“, разказват продавачи от веригата киоски. Те добавят, че за феновете е удобно да си ги купуват от тях, тъй като будките Lafka са позиционирани на ключови места, където има голям човекопоток, а и винаги са заредени.

 

Засиленият интерес може да се обясни и с друго. По интернет форумите подобни футболни картички се изкупуват масово от запалянковци, а цените са по договаряне.

 

„За първи път купувам от тези картички – често пазарувам от Lafka и ми направиха впечатление. Взимам за сина ми, който играе в местния отбор“, обяснява клиент.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени