Опасно!!! Ботоксът води до слепота (Сериозно уврежда мозъка)

1676
01 Май 2015, 15:43


Модерният в последно време ботокс може да доведе до слепота, разбра HotArena!

 

Процедурата за изглаждане на бръчки се прилага не само при дами над 35, но все по-често и при момичета на 25 години. Според последни изследвания обаче чудото за подмладяване не само може да увреди зрението ви, но и мозъка ви, пише „Всеки ден“.

 

Ботулиновият токсин се синтезира и отделя от специфичен вид бактерии. Той е мощна отрова, която в доза от 3000 единици е смъртоносна. Затова оптималното количество, което се инжектира за изглаждане на бръчки и от 50 до 100 единици.

 

Ако инжектираното под кожата гелообразно вещество обаче случайно попадне в артерия, възникват огромни проблеми. Много страшно може да стане, ако ботоксът попадне в кръвоносните съдове, които доставят кислород към очите. Това неминуемо води до слепота, разказа д-р Ангел Йорданов, очен лекар от столична клиника.

 

Той разказа, че при него са идвали момичета на около 30, които били със силно влошено зрение. След разговор се оказва, че те са си правили инжекции с гела.

 

След години на проучвания, британски учени установили пряка връзка между слагане на гела за бръчки и получени инсулти. „Ботулиновият токсин въздейства негативно на интелекта и освен бръчките изглажда и мозъчните гънки. Затова почитателите му трябва да бъдат много внимателни с неговото поставяне", обясняват невробиолози.

 

Самите дерматолози от естетични клиники у нас разкриват какви са нежеланите реакции след ботокс. „В някои случаи се получава отпускане на клепача. Когато не се „улучат" определени точки, се наблюдава „падане" на горния клепач, може да се получи и отпускане на долния клепач, изсъхване роговицата на окото и сълзене. В повечето случаи те са обратими и след 2 до 3 месеца се възвръща нормалното състояние", разказва д-р Радина Денкова.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени