Осъдиха шофьора на Преслава за убийство

3032
14 Юни 2017, 11:35Две години в затвора ще прекара шофьорът на Преслава–Иван Сарафски. Въпреки мудното движение на съдебната машина, той най-накрая получи наказание за престъплението, което и извършил, научи HotArena.На топло зад решетките отива и катаджията Костадин Илиев, който направи опит да прикрие следите на Сарафски, натопявайки друг човек.

Грозният инцидент се разигра на шести декември 2014 в Пловдив. Във фаталната нощ Сарафски и Преслава се връщат от участие в Благоевград.


След като я оставя в дома й, шофьорът на певицата минава през местна дискотека, за да се повесели с жена си и приятели. Танците са до зори, алкохолът е като река, а изморения и развеселен джигит решава да се прибере с колата си.


Заради ранните часове не очаква да има натоварено движение в града и кара с висока скорост. На кръстовището пред Централна гара не намаля и така помита пресичащия по същото време 84-годишен дядо Петко Петков.


Но вместо да остане и да се опита да помогне на възрастния мъж, Сарафски бяга с лимузината. След което се бои, че някой може да е видял номерата на колата му.


Шофьорът на Преслава се обажда в КАТ, където има топла връзка. Той от доста време поддържа познанство с Костадин Илиев, който редовно „оправя” актове за дребни нарушения срещу допълнително заплащане.


Униформеният съветва Сарафски да каже, че друг е карал колата. В противен случай губи шофьорската книжка, а съответно и добре платената си работа при фолк звездата, пише "България днес".


Така в случая се оказва замесен и баджанака му Борислав Тошев–съпруг на сестрата на жена му. Той му дължи услуга, а и е бил подпомаган финансово, затова приема да приеме вината.


Прави измислени самопризнания, като очаква да се отърве само с условна присъда и глоба. Нещата обаче не се развиват по план.


Вътрешна проверка в КАТ разкрива за злоупотребите на Илиев, а също и за опита да бъде прикрит инцидента с 84-годишния мъж, който междувременно е починал в болница. На разпита е привикан и Тошев, който прави истински признания, след като разбира, че ще бъде съден за убийство.След многобройни отлагания, врътки и опити да се измъкне, Сарафски получава 2 години затвор. Шест месеца повече ще отнесе ченгето Костадин Илиев, който по време на процеса е уличен във вземане на подкупи, за да прикрие актове на шофьори.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени