От СПИН ли е болен Дим Дуков?

3224
10 Февруари 2012, 09:34


От какво е болен Дим Дуков? А верни ли са слуховете, че е поразен от чудовището на съвремието СПИН-а?

 
 
Не било вярно. Това са потвърдили лекуващите лекари на известния бивш монах, които се грижат да го върнат към живота. Както е известно Дуков преживя четири операции, като между последните две изпадна в кома.
 
 
Дим Дуков е тестван два пъти по време на престоя му в болницата, където се намира, като и двата пъти изследванията са били с отрицателен резултат.
 
 
Шансовете на Дим Дуков да оцелее са около 10-15 % според лекуващите лекари. На същото мнение е и шефът на клиниката по хирургия към "Света Анна проф. Тома Пожарлиев. Той който е извършил последната операция на Дим Дуков. 
 
 
Заради тежкото му състояние Дим Дуков е поставен на изкуствено дишане и се намира под лека упойка. 
 
 
47-годишният пациент е адекватен и може да общува с околните. На белодробна вентилация е вече 21 дни, но няма проблем да остане така и 30-40 дни.
 
 
Диагнозата, поставена му от лекарите, е илеус перитонит. Илеус е медицинският термин за чревна непроходимост, а перитонит – тежко възпалително заболяване на коремната ципа, която покрива стените на коремната кухина и вътрешните органи. 
 
 
"Неприятното в случая на господин Дуков е, че организмът му много бързо прави сраствания и слепвания на червата", обяснява д-р Петър Керемидчиев, изпълнителен директор на МБАЛ "Доверие". 
 
 
Въпреки огромните усилия, които полагат за него в реанимацията, състоянието му не е започнало да се подобрява.
 
 
Снимка МОНИТОР
 Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени