Отиде си най-вярното куче в света (Снимки)

3119
22 Януари 2014, 10:34


Най-вярното куче в света след Хачихо си отиде. Немската овчарка Томи дълги години всеки ден ходеше в църквата в Сан Доначи, където редовно е придружавал и стопанката си преди смъртта й, научи HotArena.net.

 

Италианската телевизия „Рай Уно“ оповести новината, съобщавайки, че Томи си е отишъл след кратко боледуване. Кучето се е разболяло в Бриндизи, където е заведено на лекар от хората, грижещи се за него.


Историята на Томи разплака милиони хора по цял свят. Всеки ден вярното четириного стояло в църквата в очакване да види отново своята стопанка.

 

12-годишната овчарка, сядала до олтара и чакала спокойно да мине службата. Томи редовно посещавал църквата, защото именно там е видял за последно стопанката си.

 

Именно там е отслужена нейната панихида преди погребението, а вярното четириного продължавало да идва тук всеки ден. Посетители и свещеници разказват, как кучето сяда или ляга до олтара в очакване на Мария.

 

Божиите служители споделят, че домашния любимец е толкова кротък, че никога не лае, пази тишина и търпеливо чака службите да приключат, с надеждата да види стопанката си. Историята му трогнала до сълзи местните жители, които редовно се грижели за него и след смъртта на собственичката му, пише blitz.bg.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
АзЪ.
преди 4 години
0
Откък се помним, се съм гледал кучета. Безпородни и тук таме некое "марково". Забелезал съм, че освен дето са много умни животни, дават обич не само на стопанина, на хората въобще, но и на други животни. Това хайванче си изглежда тъжно по снимките, та сега сигурно вече се е събрало със стопанката. Занм, че му не е местото тука, ма по отношението към животните се познава и къв е човека. Понеже на Територията е пълно с безпризорни животни, често измъчвани, изтребвани и по секакъв начин малтретирани, можем само да кажем кво жестоко племе сме. На фона на тва, простотията на разни плей еди кво си и чалгареси е малкия проблем, но е верно, че сбира сеир. Та, да бъдеме човеци, редно е и да сме такива къмто животните.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Кучката
преди 4 години
0
Едно куче ще ти е верно до гроб, докато за човек не се знае! А да не говорим за Николетки, Алисии и Златки....ама това другите наистина няма как да го разберат! Язък...
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
офффф
преди 4 години
0
Статиите за Николети, Бориси и какви ли не кухи лейки събират стотици преглеждания и коментари, а статията за такова умно и вярно същество - малко над 100 прегледа...Виждате ли каква нация сме?? Стана ли ви ясно??
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени