Отиде си секретарката на Батето

3973
16 Декември 2016, 09:39Легендарна фигура от кръга на Иван Славков напусна този свят преди дни. Секретарката на Батето – Красимира Султанова неочаквано почина, научи HotArena.

За красавицата се носят легенди, не само в БНТ, но и в спортните среди. Тя е сред най-близките приближени на зетя на Живков, а често го пази от редица проблеми.

Лоялна до край, Краси Султанова години наред пази гърба на Батето. „Случвало се е Краси да си преправя гласа и да казва, че е Валя, жената на Славков.

Тогава отсрещната страна затваря първа и не се налага разговорът да продължава”, споделят колеги на Султанова. Андрей Петров дори е категоричен, че през годините тя е спестила доста конфликти на Батето, тъй като жените не го оставяли на мира.

Иван беше изключителен човек, а Краси го пазеше от ухажорките”, пише „България днес”.

Султанова възхищава и с присъствие на духа, като дори й се налагало да говори с Тодор Живков. В някои случаи се стигало до инфарктни ситуации.

Веднъж се наложило да съкратят речта на Тато в централната емисия „Новини”. Батето го нямало, а друг не можел да го направи.

Краси не загубила присъствие на духа, а звъннала директно на Живков. Секретарката му ги свързала и Султанова обяснила, че Славков е на събитие, от което не може да си тръгне, а за новините трябва да бъде съкратена речта на Живков.

Тато реагирал светкавично и заявил „Да, аз сам ще се редактирам”. И го направил. Малко по-късно в „По света и у нас” влезли съкратените лично от бай Тошо думи на негов конгрес на партията.

Самата Красимира Султанова дълги години е омъжена за Чавдар Стойчев – водещ на „Час по всичко”.

След промените през 1989 тя става продуцент на предаването „Оттук — нататък” и прави филми за посещението на експрезидента на САЩ Бил Клинтън.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Бебо
Преди 1 година
0
Малко закъсняла информация. Чавдар Стойчев също е починал тези дни.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени