Отслабнете трайно за лятото с Табата и Фитнес и СПА Zeus (Изгорете 5 пъти повече калории от обичайното кардио)

2593
17 Юни 2016, 10:00


С Табата горите 5 пъти повече калории от обикновеното кардио, научи HotArena.


Методът Табата придобива все по-голяма популярност и у нас. Много хора предпочитат да се доверят именно на този тип тренировки вместо на обичайното кардио и това не е никак случайно.


Причината е, че с Табата се изгарят до пет пъти повече калории отколкото с кардиото, което се дължи на високия интензитет на тренировката. Благодарение на него изгарянето на мазнините продължава дълго след като е завършила тренировъчната сесия, докато при едно средноинтензивно кардио този процес приключва с финала на тренировката.


Друг огромен бонус на метода Табата е, че при редовното му практикуване метаболизмът сериозно се забързва и това допълнително спомага за справянето с излишните килограми.


Идеята на тренировката не е никак сложна - 20 секунди интензивно натоварване се редуват с 10 секунди почивка. За максимален ефект е добре да изпълнявате Табата три пъти в седмицата.


Имайте  предвид, че Табата е много интензивен метод и затова е добре, ако сте начинаещ, да не започвате веднага с него, а първо да укрепите физиката си с конвенционалните тренировки като фитнес, например.


Друг важен момент е задължително да се доверите на лицензиран инструктор, който да проведе тренировката ви. Много хора твърдят, че Табата може да се изпълнява и вкъщи, но това не е препоръчително, тъй като съществува сериозен риск да не подходите правилно към отделните упражнения и в крайна сметка да се контузите. Или най-малкото, да не постигнете желаните резултати.


Затова ви съветваме да се доверите на професионалистите от Фитнес и СПА Център Zeus, които ще се погрижат за вашата ефикасна Табата тренировка. С тяхна помощ ще свалите излишните килограми и най-накрая ще оформите мечтаното от вас релефно и секси тяло.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени