Парфюми от древността

1625
09 Октомври 2015, 18:22


Парфюмите са известни на хората от хиляди години. Те се доверяват на тях за да придадат благоухание на тялото си и да бъдат забелязани и харесани от околните. В днешно време парфюма е задължителен аксесоар в тоалета на всеки мъж или жена и бива използван при всяка бизнес среща, гостуване на приятели, специално събитие или просто разходка сред градските улици. Дали заради суета или заради необходимост, но много жени в днешно време разполагат с повече от три шишенца парфюм на масичката с гримовете си. Това изглежда и много логично, защото избора на дамски парфюми и мъжки такива днес е зашеметяващ.

В същото време различните аромати изразяват човека по различен начин и той се им се доверява все повече и повече. Видовете парфюми днес са много, сред тях има, както много маркови и оригинални, то и много имитиращи големите производители. Ако се разрови човек лесно може да открие място, където да намери маркови парфюми на ниски цени.

Изобилието на приятно миризливата течност датира от древни времена. Създаването им започва в древен Египет, а след това технологията бива развита от римляни и перси. С течение на времето изобилието от аромати се обогатява. В началото за извличане на аромати се използват билки, цветя и ароматни масла. Шишенца за парфюми и различни консумативи за изработка на парфюм са открити в Кипър и те датират на повече от четири хиляди години.

Метода за дестилиране, чрез който се извличат масла от цветя датира и до ден днешен. Той е открит от Персийският химик Ибн Сина. Той провежда своите експерименти с рози, а феновете на новата розова вода били много. Розовата вода е фина и нежна и е на почит и до ден днешен сред западните производители на различни маркови парфюми.

Технологията за изработка на парфюми, развита от персийският химик е на почит и днес, като тя е доразвита и в съвремието ни можете да попаднете на толкова голям избор, че наистина трудно да изберете. Доверете се на своите инстинкти.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени