Pet sisters спасяват над 100 бездомни кучета и котки за една година

1344
11 Ноември 2016, 11:18


Популярни личности, осиновители и съмишленици на каузата събра младата неправителствена организация Pet sisters на първия си рожден ден. Събитието бе отбелязано с благотворителна фотографска изложба, чийто основни герой са кучетата от спасителния център “Eдно хубаво място”. Изложбата включваща 29 портрета на кучета, заснети от фотографите Евелина Несторова от PhotoOfYou и Мария Съботинова, е под надслов “Аз съм твоето куче, ти си моят човек. 1 година пет систърс – сто спасени живота”.

Събитието в “Галерия 2.0” бе подкрепено от звезди като Николай Дойнов, Катерина Евро, Елен Колева, Силвия Лулчева, Лео Бианки, Ники Кънчев и други. Средствата събрани от благотворителния търг на снимките ще бъдат инвестирани в ремонт на центъра в село Кривина, където предстои да бъдат изградени закрити помещения за още 20 кучета, както и “котешка къща” с капацитет 20 котки. Искаме да покажем другата страна на бездомните кучета – тяхната жизнерадостна и нежна природа, защото те са предимно такива – щастливи и даряващи щастие. Успяхме да съберем 1927 Лева от продажбата на снимките, които ще инвестираме веднага в изграждане и отопление на ново крило в спасителния център, където ще приютим още поне 20 кучета през зимата.”, разказа една от основателките на организацията Катерина Мицева.

 За близо година от основаването си през 2015-та организацията Pet sisters успява да създаде спасителен център с непрекъснато увеличаващ се капацитет. През „Едно хулаво място“ за малко над една година преминават повече от 200 животни, част от тях на други попечители, които са обгрижени, лекувани, ваксинирани, кастрирани, социализирани. За над 100 от тях екипът на Пет систърс намира осиновители. От тях 60 са бебета, които не биха оцелели на улицата, без намесата на доброволците на организацията. За част от кучетата и котките, спасени от улицата, организацията намира приемни или постоянни стопани в България, а други намират своите хора в Германия, Австрия, Англия, Холандия.

“Работим с някои от най-големите неправителствени организации в Европа, като сътрудничеството е насочено към намиране на грижовни и любящи стопани на нашите кучета и котки. Семейства от Германия, Австрия, Англия и Холандия са осиновители на над 100 кучета от нашия център. Това е голяма цифра, но важното за нас е, че зад всяко едно от тези спасени кучета и котета, се крие един живот, една съдба, която лично сме преживели и чийто път зад граница проследяваме най-подробно.”, разказва Диана Гигова – един от основателите на Pet sisters и приемен стопанин на безброй кучета и котки.


Благотворителната изложба “Аз съм твоето куче, ти си моят човек.” се реализира с подкрепата на галерия 2.0, Евелина Несторова от PhotoOfYou, Мария Саботинова, Dessy’s Sugar Tales, мебели Sunny Furniture, Винен проект Melvino и H2H Communications.


История на Pet sisters – Катя, Диана, Даниела, Нели и Ники

Pet sisters се роди през пролетта на 2015 година с усилията на малка група съмишленици с различни професии и интереси, но с обща кауза – спасяване на бездомни животни. Обединихме се в неправителствена организация, за да можем да бъдем по-ефективни заедно и само за една година успяхме да създадем и оборудваме собствен спасителен център, в който в момента се грижим за близо 45 кучета. Всеки едни от нас е и приемен стопанин – в домовете си отглеждаме кучета и котки с по-специални нужди. Опитваме се да помагаме на максимално много бездомни животни, но най-вече спасяваме такива, които не биха оцелели на улицата – бебета и техните майки, болни, възрастни, малтретирани животни. След като бъдат излекувани, ваксинирани, кастрирани и социализирани ги предлагаме за осиновяване – в България или чужбина. За съжаление все още не много хора в България осиновяват безпородни животни или такива с по-специални нужди, затова си сътрудничим с няколко организации в чужбина – Австрия, Германия, Холандия, Англия. Чрез тях сме намерили нови стопани на повече от 100 кучета само за една година. Вярваме, че за всяко куче има човек и нашата задача е да го открием, без значение от усилията, които трябва да положим. Важна част от нашата работа е свързана и с промените на нагласите на обществото като цяло – популяризиране на кастрацията, като единствен доказан начин за намаляване на популацията от бездомни, намаляване на насилието и нехуманното отношение спрямо животнте, стимулиране на осиновяванията спрямо купуването на животни от зооборси и нерегламентирани развъдници, разяснителни кампании относно ползите от съвместното съжителство на деца и животни.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Kon
Преди 1 година
-1
Спасяват животни, а тая на снимката е отишла с елек от естествен косъм... тъпа работа
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Iva
Преди 1 година
0
Браво!!!!!!!!Ето това е една чудесна новина!Желая Ви много късмет,успехи и все така да помагате и дарявате с любов и грижа милите животинки!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени