Певецът на „Тигре, тигре” почина мистериозно! (Полиция разследва смъртта му)

2143
29 Март 2015, 14:00


Любимец на представителите от подземния свят през 90-те Иван Карачоров - Килифарския поп, почина изненадващо в Германия, узна HotArena!

 

Там той изкара последните си 14 години. Бившият свещеник, който изпя в дует с Радо Шишарката култовия борчески химн „Тигре, тигре”, си е отишъл внезапно едва на 50 г.

 

През юни 2014 отец Иван постъпил на лечение в клиника в Ремшайд, Северен Рейн-Вестфалия. Въпреки добрите прогнози на докторите за изцелението му, в средата на тази седмица обаче се споминал, пише „Уикенд“.

 

Трупът на покойния бил прибран от полицията за съдебно-медицинска експертиза, целяща изясняване причините на смъртта. Близките на Карачоров ще организират пренасянето на тленните останки до България, понеже желанието певеца в расо било да бъде погребан в гр. Килифарево.

 

Иван Карачоров напусна България в началото на 2000г. Емигрира не защото някой тук го заплашваше, а за да си търси късмета и щастието зад граница.

 

„Не съм имал финансови или други проблеми в родината. Основната причина да замина бе, че съм честен човек, който държи на реда и дисциплината. В България тогава нямаше нито едното, нито другото. В Германия - обратно, редът винаги е бил издиган в култ”, сподели Килифарския поп в интервю за великотърновски вестник преди 2 години.

 

Със семейството си се устроил в Дюселдорф. Там през 2002 г. регистрирал Българска православна църковна община „Свети Георги”.

 

В немската държава Попа развивал и концертна дейност. Пеел фолк хитовете си пред наши емигранти, а също и пред гастербайтери от бивша Югославия и Русия. Направил и три турнета в Америка. Иван Карачоров изпълнявал и църковни песни. Последните, разбира се, не пеел по кръчмите, а в храмовете Господни. В Дюселдорф свещеникът от Килифарево създал хор, а формацията му гастролирала из католическите катедрали и евангелските църкви на Германия, Австрия, Франция и Белгия.

 

През 2010-а Попа основал и транспортна компания. Фирмата му превозвала и пътници, и товари, а годишните печалби били повече от завидни.

 

В странство Килифаревския поп изпитвал носталгия към България, но не мечтаел да се прибере за постоянно в родината. Твърдял, че в Германия си му е добре. „Устроил съм се, имам бизнес, хората ме познават и уважават. С мен е и семейството ми, всички сме добре и сме щастливи. Така, че на този етап въпросът за връщането ми въобще не е на дневен ред”, казвал той.

 

 

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
be6e gotin
преди 3 години
0
jalko!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени