Плевнелиев лапва 5 милиона лева след края на мандата

1323
23 Декември 2016, 12:39


Пет милиона лева е сумата, замразена по сметките на президента Росен Плевнелиев, която той ще си получи в мига, в който стъпи с крака си отвън на „Дондуков“. На 22 януари догодина, когато той ще предаде поста на новоизбрания държавен глава Румен Радев, ще си влезе във владение на фирмите, на които преди 5 години бе собственик, разкриха от обкръжението на Плевнелиев.

Сумата, за която се знае, че ще придобие обратно, всъщност е печалбата, която всички тези компании са генерирали по време на мандата му. Става въпрос за няколко фирми с отлични финансови отчети през последните години, които заради държавната служба той трябваше да прехвърли на различни лица. Това са строителни и автомобилни консорциуми, от които чистата пара от сметката за приходи и разходи, а и след приспадането на корпоративния данък от 10%, надхвърля няколко милиона лева.

Само от печалбата на „Резиденшъл парк“ и дъщерните й дружества (Плевнелиев на практика живее в дом, построен от неговата фирма – б.а.), наброяващи 10, е над 2 милиона лева, твърдят запознати. Към момента всички активи са в ръцете на бизнесмена Георги Ранчев, сочен за равно близък между Плевнелиев и семейния му приятел – олигарха Иво Прокопиев.

Държавният глава продължава да трупа пари и от Бизнес парк София 2, който генерира печалби от продажби и наеми на офис сгради, разположени на цели 89 000 квадратни метра. Там средният размер на рентата е 7 евро на квадрат, което предполага стотици хиляди чисти левове след облагане всяка година.

По информация на „Таблоид“, тъй като всички фирми, които президентът и бивш регионален министър са били създадени преди брака му с Юлияна, тя няма да вземе нито стотинка след края на процеса по развода на семейството. Има данни, че двамата са се споразумели за имуществото и по тази линия делото няма да се проточи. 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени