Почерненият баща на Мария: Ужасно е! Лекарите съзнателно я убиха!

3399
01 Юни 2012, 12:35


 

Редакторска плесница

 

 

„Това си е чисто убийство. Това не е убийство по непредпазливост. То е съзнателно. Не може лекарите така малодушно, глупаво и некадърно да изпълняват служебните си задължения. Ужасно е!”

 

 

С тези думи почерненият баща проклина лекарите от Видинската болница „Света Патка”, които са погубили 11-годишната му дъщеря Мария. В потресаваща изповед пред „Всеки ден” Калин Георгиев със сълзи на очи разказва какво са причинили на детето му.

 

 

Д-р Жоро Борисов е основният виновен

 

 

Д-р Жоро Борисов е основният виновен, клати глава бащата на прекрасната Мария. По думите на таткото именно той поставя грешната диагноза на момичето и оттам започва Адът за семейството. След преглед д-р Борисов установява, че детето има едностранна пневмония. В епикризата пише двустранна – според таткото, за да вземат повече пари по клиничната пътека.

 

 

Всъщност точната диагноза така и не се разбира, докато Мария е жива. Едва след като детето умира, в София установяват, че е страдала от бъбречна недостатъчност.

 

 

Можели са да я спасят!

 

 

Именно вливането на системите убива Мария. „Удавиха я! Детето започна да се влошава, след като започнаха да му вливат системите. Оказа се, че това време е било фатално за нея”, разказва отчаяният баща. По думите на Калин Георгиев в болницата е царял невероятен хаос, лекарите отказвали да им обяснят какво се случва, криели се в кабинетите и си шушукали нещо.

 

 

Семейството заедно с болното дете тръгват с линейка за София по настояване на родителите и само защото са намерили връзки. Уви, по пътя детето спира да диша и умира. В столицата лекарите установяват, че е трябвало просто да се направи пункция, за да източат течността около сърцето. Тази елементарна процедура е щяла да спаси детето, без дори да има нужда да пътуват за София. Но лекарите във Видин не знаели това.

 

 

„Всичко ще бъде описано и се надяваме, че всичко ще бъде разследвано. Да, това няма да ви върне Мария. Но ние ще направим всичко възможно виновните да бъдат наказани”, категоричен е почерненият родител.

 

 

Стела Йорданова 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени