Подсигури си старините! Слави къта 5 милиона лева в строителни фирми, които са ръководени от жена (От БТВ пък лапва по 540 000 лв. на месец!)

1972
02 Ноември 2015, 14:21


Динозавърът в шоубизнеса у нас Слави Трифонов къта внушителните 5 милиона лева във фирмите си, узна HotArena.

 

Справка на „Всеки ден“ в търговските дела на шоумен №1 показа завидни активи в общо седемте компании, които той управлява.

 

Водещият официално храни едва 27 гърла. Толкова е броят на осигурените здравно и социално в основната му фирма – продуцентската къща „Седем осми“. Само тя има капитал от 1,8 милиона лева, при това по актуализирани данни за компанията от 2010 г.

 

Близки до Трифонов са на мнение, че от тогава до сега активите на фирмата са скочили двойно. Дългия е вписан и като управител, и като член на борда на директорите на акционерното дружество. Оказва се обаче, че той е поверил управлението му не на Георги Милков-Годжи, както се твърди, а на Евгени Димитров-Маестрото, който впрочем е и съсобственик на няколко други фирми, основани от шоумена.

 

По-задълбочената проверка пък показа и името на една от дамите, близки до ТрифоновАся Тодорова. 40-годишната дама е продуцент в „Седем осми“, но движи и други негови фирми. Отделно тя се занимава и със собствен бизнес през „Понтекс“ ЕООД, която е регистрирана в регистрите с всевъзможни дейности – от търговия, през реклама, дори до строителство и чиито корени са в Ямбол.

 

Другото крупно акционерно дружество, което основателят на „Ку-ку“движи, е „Алт Плеър“, отново в съдружие с Маестрото и Тодорова. Неговият капитал е дори по-внушителен – над 2 милиона лева. По наша информация това е фирмата, която се грижи за авторските права и разплащането с творци. Към над 3-те милиона от двете си основни компании Трифонов къта още 1,62 милиона лева в самостоятелна ЕООД на име „Ермитаж Есте“.

 

Описанието на фирмата сочи, че тя се занимава с покупка на недвижими имоти в незавършен вид с цел цялостно довършване и обзавеждане с оглед продажба или отдаване под наем в луксозен вид, както и с рекламна дейност. „Ермитаж Есте“ е била регистрирана на 16 юли миналата година, когато се е провело задължителното учредително събрание. Запознати разкриха пред „Всеки ден“, че по този начин Трифонов узаконява имотите си – на практика той няма жилища като физическо лице, а ги записва на фирма. По този начин значително се намаляват данъчните тежести.

 

Прави впечатление, че Трифонов навсякъде се подписва с цялото си първо име – Станислав, и набляга отчетливо на презимето си – Тодоров, при това във всички документи пред държавата. Останалите няколко фирми на Дългия – „Сет 666“ ЕООД, „Призма Интерактив“ ЕАД, сдружението „Мила родино“ и тази, с която е регистриран като едноличен търговец, имат сравнително дребни капитали – от по едва 50 бона. „Дори да спре да се занимава с „Шоуто на Слави“, Трифонов със сигурност няма повод да се притеснява за старините си“, коментират и негови колеги в Би Ти Ви, запознати със солидните му активи и тлъсти банкови сметки.

 

Междувременно седмичникът „Уикенд“ изчисли, че Би Ти Ви превежда на Слави Трифонов по 540 000 лева месечно за шоуто му. 440 000 лева е сумата, която му се дава за вечерното предаване, и още 100 000 лева – за повторенията. Разходите на шоумена не надхвърляли 200 000 лева, така че чисто около 340 бона оставали за него.

 

 

 

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Неграмотници
преди 2 години
-1
ВЪВ строителни фирми?! Вие едно заглавие не можете да напишете грамотно! Това е падение!!!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
пфффф
преди 2 години
-1
Оууу милия, добре че си е скътал някой лев, иначе толкова се притеснявах за него и го мислех...
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени