Похвално! Галерия дава шанс на млади таланти да се развиват

848
16 Февруари 2013, 11:00


Похвална новина научи HotArena.net. Столична галерия помага на млади художници да се развиват, като им дава поле за изява. Така талантите добиват опит и получават възможността да популяризират творбите си и да се издигат в изкуството.

 

Галерията се казва „VIP“ и се намира в София. Тя дава шанс на възпитаниците на Националната художествена академия да представят своите произведения и да бъдат забелязани от ценители в арт средите. Идеята е на шефа на картинната галерия Светльо Кантарджиев, който е помогнал на много таланти да се развиват.

 

Разбира се, столичната галерия не предлага единствено произведения на млади художници. На сайта са публикувани повече от 250 творби, като общият брой на произведенията в галерия „VIP“ са 300.

 

Те са на различни художници, като са подкрепени с кратка информация за всеки от авторите.

 

Ателието се гордее със своите 14 изложби на картини от предимно български автори.

 

Идеята на галерията е да мотивира младите автори и да им покаже, че в България могат да се развиват и да градят опит, вместо да бягат в чужбина. „Изключително благодарна съм на галерия „VIP“, затова че ми дава възможност да представям творбите си и повече хора да научават за тях“, щастлива е Катерина Малаганска – една от възпитаничките на НХА.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени