Похвално! Все повече родители възпитават децата си с детски книжки!

1255
08 Февруари 2013, 15:27


Тези дни прочетох в блога на една обикновена майка много хубава новина. Бях останала с лошото впечатление, че новото поколение масово се възпитава чрез компютърни игри и с детски таблети. Аз не съм майка, но работя в детска градина и ежедневно ставам свидетел на „технологичното развитие“ на децата, което за мен е тъжно. Когато прочетох статията на младата майка обаче, се вдъхнових и искрено се зарадвах.

 

Тя разказва как решила напук на всички да започне да възпитава 6-годишния си син с детски книжки, за да го откъсне от компютъра. Очаквала детето да се отегчи, но напротив – то истински се забавлявало всяка вечер с приказките, които майка му четяла.

 

Така все по-често майката купувала четиво за детето, като си взимала и по нещо за себе си от издателството, което печатало книжките за малчугани. Точно оттам научава и добрата новина, че родителите все по-често прибягват до нейния метод. „Не е вярно, че родителите занимават децата си само с компютърни игри. Дори за изминалата година отчетохме ръст на продажбите на детските книжки в нашето издателство, което говори, че хората искат да възпитат детето си с четиво“, разказва обнадеждено шефът на издателството Светльо Кантарджиев. Другите издателства също потвърждават тенденцията и това означава, че бавно, но сигурно се връщаме към старомодния начин на възпитание.

 

Защото е факт, че първите 7 години са най-важни и ако точно тогава оставяме един компютър да показва света на детето ни, го обричаме на посредственост за цял живот.

 

Поля Даскалова
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени