ПОМОГНЕТЕ! Спасете 9-годишния Дамян! Оперираха го от тумор, предстои лечение!

1812
06 Декември 2013, 11:34


9-годишния Дамян Евгениев Георгиев от Русе (виж още негови снимки в галерията) има нужда от подкрепа и помощ. Той претърпя рискова операция в болница „Иван Рилски”, а сега е настанен в болница „Царица Йоанна” (ИСУЛ).

 

На 1 ноември на детето бе установен тумор в главата. Спешно Дамян бе откаран в София, където д-р Живко Сурчев извърши първата четиричасова операция. На четвъртия ден момченцето развива хидроцефалия и се налага спешна втора операция. Предстои лъче- и химиотерапия.

 

На 5 декември Дамян и родителите му заминаха за Турция. Деветгодишният Дамян бе приет за прегледи и изследвания в истанбулската болница „Аджъбадем”.

 

След като бъдат направени всички нужни прегледи и изследвания, лекарският екип ще прецени дали детето ще може да бъде прието за лечение при тях.

 

Очаквайки все още отговор от клиники в Германия и Швейцария, и поради естеството на тумора, най-бързият вариант за Дамян и семейството му остана болницата в Истанбул.

 

Съученици и преподаватели от русенските училища ОУ „Иван Вазов”, СОУ „Васил Левски” и СОУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ” и СОУПНЕ „Фридрих Шилер“ започнаха инициативи за набиране на средства в помощ на третокласника от ОУ "Иван Вазов" Дамян Георгиев.

 

Група русенци създадоха страница за Дамян във фейсбук СПАСИ ДАМЯН и на адрес: http://spasidamyan.tk Там може да получите повече информация за случая.

 

Молим за Вашата морална и материална подкрепа за семейството на 9-годишното дете, изправени пред изключително тежкото изпитание.

 

Призоваваме Ви за Вашата съпричастност. Майката на Дамян е Искра Георгиева – журналист в Дарик радио – Русе, а съпругът й – Евгени Георгиев е учител.

 

Желаещите да помогнат могат да го направят на следната сметка:

 

Искра Георгиева

BG 47 BUIN 700 710 051 93 413

АЛИАНЦ БАНК БЪЛГАРИЯ.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2018. HotArena | Всички права запазени